Meliá acomiadarà més de 230 persones

L'hotelera mallorquina alega baixa ocupació pel coronavirus, però els sindicats recorden que l'empresa va obtenir 121 milions d'euros de beneficis

Meliá acomiadarà més de 230 persones de tots els hotels de l'Estat espanyol pel coronavirus | Europa Press Meliá acomiadarà més de 230 persones de tots els hotels de l'Estat espanyol pel coronavirus | Europa Press

Meliá vol acomiadar més de 230 persones. La cadena hotelera mallorquina ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a establiments de tot l'Estat espanyol. L'empresa alega una baixa ocupació dels establiments per la crisi generada pel coronavirus. Els sindicats, per la seva banda, intentaran negociar un ERO temporal o vacances anticipades per evitar els acomiadaments. 

UGT i CCOO han qualificat d'"inacceptable" aquest ERO quan la companyia va registrar uns beneficis de 121 milions d'euros el 2019 i demanen alternatives menys traumàtiques per a la plantilla. Els acomiadaments afecten hotels situats a Madrid, Barcelona, Mallorca, Alacant, Sevilla, Màlaga, Tenerife i Lanzarote, entre d'altres. 

Més info: La República Dominicana fa caure els beneficis de Meliá

A més dels més de 230 treballadors i treballadores afectats, els sindicats asseguren que també s'ha prescindit de centenars d'empleats eventuals i que no s'ha trucat als fixos discontinus. En referència al Covid-19, UGT i CCOO denuncien que "el pitjor virus" és "l'avarícia patronal". 

Davant d'aquesta situació, els representants dels treballadors han dibuixat un calendari de mobilitzacions. Es repartiran fullets informatius a tots els treballadors, assemblees en els centres de treball, concentracions i marxes a les portes dels hotels. No descarten més mobilitzacions en el futur. 

Avui et destaquem
El més llegit