Mercadona invertirà 60 milions d'euros en la instal·lació de panells solars el 2023

Després d'haver invertit 14 milions durant el 2022, la companyia incrementa la seva aposta per l'energia fotovoltaica

Panells solars a la coberta del magatzem per a la venda online ubicat a Barcelona Panells solars a la coberta del magatzem per a la venda online ubicat a Barcelona

Mercadona reforça el seu compromís amb l'energia fotovoltaica i preveu invertir l’any 2023 aproximadament 60 milions d'euros en la instal·lació de panells solars a les seves cobertes, fet que incrementarà significativament la reducció d'emissions per consum elèctric. L'objectiu de Mercadona és augmentar la seva generació d'electricitat renovable a través de panells solars, gràcies als quals una botiga amb aquesta instal·lació estalvia aproximadament un 20% del seu consum energètic anual respecte d’una botiga sense aquesta energia implantada, i redueix aproximadament 30 tones de CO2 per supermercat.

L'aposta per obtenir energia de manera sostenible es va iniciar a finals del 2020 en algunes de les botigues. L’any 2021 la companyia va consolidar la seva aposta per l'autoconsum fotovoltaic i el 2022 ha invertit 14 milions d'euros en la instal·lació de nous panells solars que eviten l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 en un any. Actualment, la cadena de supermercats es nodreix d'aquesta font d'energia renovable a 114 botigues, 9 blocs logístics, 3 Ruscs (que és com Mercadona anomena els magatzems exclusius per a la venda online) i a les oficines que la companyia acaba d’estrenar a Albalat dels Sorells (València).

La previsió de la companyia és tenir a finals del 2023 un total aproximat de 350 botigues, i ampliar el nombre de blocs logístics i Ruscs amb panells solars a les cobertes. Amb tota aquesta potència instal·lada, s’espera estalviar l'energia equivalent al consum anual acumulat de 125 botigues. L'objectiu per a l'any 2027, moment en què la companyia ha definit el seu full de ruta amb el lema "Qui té una teulada, té un tresor", és tenir autoconsum a més de 850 botigues i a tots els blocs logístics i Ruscs, la qual cosa suposarà un estalvi en electricitat equivalent al consum de 300 botigues.

Cubierta con paneles solares en una tienda de Mercadona | Cedida
Coberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona | Cedida
Més informació
Mercadona inverteix 21 MEUR en punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
Mercadona dona 25.100 tones de productes de primera necessitat el 2022
Mercadona impulsa la distribució amb vehicles elèctrics
Avui et destaquem
El més llegit