Mercadona elimina el plàstic d'un sol ús

La cadena de supermercats incorpora nous materials fabricats amb cartó, fusta, canya de sucre i plàstic reutilitzable, que a més es pot rentar al rentaplats

Mercadona continua amb la seva acció de cuidar el planeta | Cedida Mercadona continua amb la seva acció de cuidar el planeta | Cedida

Mercadona elimina els articles de plàstic d'un sol ús a totes les botigues de la cadena, que s’han substituït per altres fets de materials sostenibles. Segons informa la companyia en un comunicat, els nous materials estan fabricats amb cartó, fusta, canya de sucre i plàstic reutilitzable, que a més es pot rentar al rentaplats després de cada un dels múltiples usos.

A més, els nous articles de parament de Mercadona són reciclables perquè puguin tenir una segona vida. La cadena de supermercats, incorpora un pictograma que indica en quin contenidor s'ha de llençar l'envàs per facilitar la feina de reciclatge als clients. Així doncs, Mercadona impulsa l'economia circular i, amb la culminació d'aquesta segona acció, deixa d'utilitzar 3.000 tones de plàstic a l'any, xifra que equivaldria a 120 camions.

La companyia invertirà més de 140 milions d'euros en aquesta estratègia, un nou pas endavant en el seu compromís de seguir cuidant el planeta. De fet, ja al gener va eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús de totes les seccions de les botigues físiques i del servei a domicili i online i ara ofereix als clients bosses compostables -fabricades a partir de fècula de patata- que s’han de dipositar al contenidor de matèria orgànica.

La cadena va començar a treballar en aquesta estratègia el 2019, implicant tota la plantilla en el repte de "seguir cuidant el planeta" i fent més sostenibles diferents processos de la cadena de muntatge.

Més informació
Mercadona entrega més de 15 tones de llegums a la Creu Roja
Mercadona comparteix 409 milions d'euros amb tota la plantilla
Avui et destaquem
El més llegit