Minoryx Therapeutics arriba a Bèlgica

L'empresa mataronina hi desenvoluparà a la capital europea un nou fàrmac pel tractament del sistema nerviós central

Treballadors de Minoryx Therapeutics Treballadors de Minoryx Therapeutics

Minoryx Therapeutics, biotecnològica especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares, obre la seva primera filial a Bèlgica. La nova oficina estarà situada al Brussels South Biopark per iniciar nous projectes d'R+D i amplia l'equip a la seu de Mataró.

L'operació té l'objectiu d'aprofitar l'ecosistema biotecnològic local per impulsar la recerca i el desenvolupament del fàrmac MIN-102 per a noves indicacions del sistema nerviós central. Actualment, aquest tractament es troba en el segon terç d'un assaig clínic  que es desenvolupa en set països europeus, així com a tres estats dels Estats Units. S'espera que els resultats estiguin disponibles a finals de 2020.

En aquest sentit, Minoryx Therapeutics ha iniciat el procés de contractació de diverses posicions d’R+D per a la nova filial belga, així com per a la seva seu al TecnoCampus Mataró-Maresme. El setembre passat l'empresa va tancar una ronda de finançament encapçalada per la belga Fund+ i a la qual es van unir SFPI-FPIM, SRIW i Sambrinvest, totes elles públiques, a més dels inversors de la Sèrie A.

Més informació
Minoryx capta 21,3 milions d'euros per lluitar contra les malalties rares
Minoryx llicencia la seva tecnologia a Gain Therapeutics
"Avui en dia una empresa biotecnològica es pot muntar en un garatge"
Avui et destaquem
El més llegit