Miró vol sortir del concurs de creditors

Un 69% vota a favor de la proposta de conveni i el pla de viabilitat i pagaments presentada per Kabaena Directorship SLU

Una de les botigues de Miró | Cedida Una de les botigues de Miró | Cedida

Miró Electrodomèstics ha rebut el suport de la majoria dels seus creditors per sortir del concurs durant la junta extraordinària celebrada al Jutjat Mercantil número 3 de Barcelona.

Segons ha indicat la pròpia companyia, el 69% dels creditors de la cadena de distribució d'electrodomèstics han votat a favor de la proposta de conveni i el pla de viabilitat i de pagaments que Kabaena Directorship SLU, societat propietària de la cadena de distribució d'electrodomèstics, que pertany al fons Springwater Capital, tal com es va presentar al febrer per superar el procés concursal que dura des del setembre del 2016.

La companyia va obtenir el 2017 fons addicionals, que li van permetre repagar deute generat després del concurs amb la Seguretat Social i altres creditors públics.

Proximitat a Catalunya i Balears

El conveni i pla de viabilitat, que també van rebre l'aprovació d'Ignacio Alonso Cuevillas, soci del despatx De Pasqual Marzo Abogados, administrador concursal de l'empresa, proposa una quitació del 80% del deute de Miró per assegurar la viabilitat de la companyia. Aquest pla s'emmarca en el procés de reestructuració iniciat en els últims mesos per Miró, que l'ha portat a focalitzar el seu negoci a Catalunya i Balears amb un model de proximitat al client.

El pla s'ha centrat en la millora dels resultats econòmics a través de les mesures d'ajust internes que la companyia ha engegat per centrar-se en les botigues més rendibles, en l'automatització de processos i en l'externalització de l'aparell logístic. D'aquesta manera, Miró conclou el procés de reorganització "per ajustar la seva grandària a les condicions i necessitats d'un mercat condicionat per factors com l'evolució del consum domèstic i la estacionalitat en les vendes".

L'estadística juga en contra

El director general de Miró, Matteo Buzzi, ha apuntat que "estadísticament, són molt poques les companyies a Espanya que després de presentar concurs aconsegueixen tirar endavant”. Segons ha indicat la cadena d'electrodomèstics, a partir d'ara preveu consolidar la seva recuperació i seguir creixent amb el desenvolupament de la seva activitat comercial al mercat espanyol.

Buzzi: "Estadísticament, són molt poques les companyies a Espanya que després de presentar concurs aconsegueixen tirar endavant”

La companyia també ha apuntat que la proposta ha permès mantenir tots els llocs de treball de la seva actual plantilla, integrada per 133 persones i una xarxa comercial de 27 botigues.

Més informació
Miró veu la llum al final del túnel
Miró gira la truita
Miró acomiadarà finalment 174 treballadors dels 330 previstos
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit