La molècula contra la leucèmia de Leukos es desenvoluparà a Àustria

L'empresa AOP Health tanca un acord amb l'spin-off del Josep Carreras per donar continuïtat al mercat a la LB208

L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras | EP L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras | EP

L'empresa austríaca del sector de la salut AOP Health ha arribat a un acord amb la catalana Leukos Biotech per desenvolupar i comercialitzar el compost contra la leucèmia LB208, un medicament desenvolupat a partir d'un mecanisme descobert per la spin-off de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.

El nou medicament, que AOP s'encarregarà de traslladar al mercat, tracta la malaltia mitjançant una actuació contra cèl·lules oncològiques resistents a altres tractaments i les cèl·lules mare tumorals. Així, LB208 servirà especialment per al tractament de leucèmies resistents als tractaments que s'hi subministren actualment.

En principi, AOP Health se centrarà en el tractament de la leucèmia mieloide aguda i de síndromes mielodisplàstiques, uns perfils de malaltia amb opcions terapèutiques limitades que pretenen ampliar amb la molècula descoberta al Josep Carreras. El desenvolupament clínic del nou compost, que segons informa la companyia s'administrarà per via oral, començarà durant el 2023.

Més informació
Les emergents de salut catalanes capten 296 MEUR en inversions
Dedalus obrirà un hub de salut digital a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit