Multa de 30.000 euros a Holaluz per un canvi de contracte (sense consentiment)

Les multes per vulnerar drets dels consumidors el 2019 van arribar a 1,96 MEUR a empreses com Naturgy o Endesa

La presidenta i conundadora d'Holaluz, Carlota Pi | ACN La presidenta i conundadora d'Holaluz, Carlota Pi | ACN

La Comissió Nacional del Mercat de la Competència ha sancionat Holaluz amb 30.000 euros per no demanar el consentiment a un consumidor al canviar el seu contracte de llum. Un consumidor de l'Aragó va denunciar que se l'havia canviat de comercialitzador sense el seu permís.

El consumidor era client d'una altra empresa i al reclamar que no rebia les factures, el van informar que des de feia un any estava contractat amb Holaluz. L'empresa havia fet un contracte amb un altre particular, però hi constava el punt de subministrament del denunciant per error.

Més info: Qui ha cuinat el debut d'Holaluz a borsa? Botín, GVC Gaesco i la banca andorrana

En comptes de canviar-ho, Holauz va demanar a la distribuïdora, "de forma unilateral", modificar el contracte per subrogació sense consentiment de l'afectat. Arran d'això, el denunciant ha comptat durant un any amb subministrament d'una empresa que no era la que ell havia escollit, i que li ha reclamat el pagament del consum.

Segons Competència, Holaluz "ha incomplert els requisits de contractació establerts", que es basen en "el dret del consumidor a escollir subministrador i a formalitzar un contracte", i en "l'obligació del comercialitzador de formalitzar un contracte" d'acord amb la normativa vigent.

Un 2019 de multes 

Durant l'any 2019, Competència ha multat amb fins a 1,96 milions d'euros a diverses comercialitzadores per incompliments en els requisits de contractació amb els clients. Les sancions han estat per exemple a Endesa Energia, EDP Energia, Flip Energia, Naturgy Iberia o Energía XXI Comercialitzadora.

Més informació
Holaluz debuta al MAB
Holaluz equipara els permisos de paternitat i maternitat dels seus empleats
Avui et destaquem
El més llegit