MútuaTerrassa presenta les dades de l'exercici 2023 a la seva assemblea general ordinària

L'evolució de l'activitat asseguradora és "positiva" i la Mutualitat ha mantingut una ràtio de solvència per sobre del 600%, igual que l’anterior exercici

Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa

Aquesta setmana s'ha celebrat l'Assemblea General Ordinària de Mútua de Terrassa, mutualitat de previsió social, durant la qual s'han fet públiques les xifres de l'entitat, s'han aprovat els comptes anuals relatius a l'exercici 2023 i s'han donat a conèixer les dades més actuals de l'activitat assistencial i sociosanitària de l'entitat.

L'evolució d'activitat asseguradora a MútuaTerrassa ha estat positiva en línies generals, amb un creixement de primes meritades d'un 3,9% i d'un 6,7% pel que fa al ram d'assistència sanitària. En termes de solvència, destaquem que s'acompleix àmpliament amb els seus requisits així com amb els límits de tolerància al risc definits. En aquest sentit, l'entitat presenta una ràtio de solvència sobre el Capital de Solvència Obligatori d'un 608%.

Cal remarcar l'important salt qualitatiu en una de les branques d'activitat assistencial -l'àmbit quirúrgic- gràcies a la implementació de la plataforma robòtica Hugo Ras, que ha permès que l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) hagi esdevingut pioner a l'Estat en algunes intervencions amb aquest robot quirúrgic. En aquest sentit, l'HUMT va estrenar-lo a principis de febrer del 2023 amb la primera intervenció en l'àmbit de la urologia -una prostatectomia radical robòtica- amb aquest sistema de cirurgia assistida de darrera generació. Fruit de l'èxit d'aquesta primera operació, a finals del mateix mes es va dur a terme la primera histerectomia robòtica amb aquesta plataforma robòtica, en aquest cas una intervenció de l'àmbit ginecològic. Mig any desprès, al juny, l'Hugo Ras es va emprar en l'àmbit de la cirurgia general per a realitzar la primera intervenció colorectal, concretament una resecció de còlon.

Amb la incorporació d'aquesta tecnologia, l'HUMT va posar en marxa el primer comitè de cirurgia robòtica amb la plataforma Hugo Ras d'Europa, el qual supervisa tots els procediments que es realitzen. També es va implementar el programa de formació en cirurgia robòtica, que inclou l'entrenament en centres experimentats, així com el seguiment del projecte que abasta els serveis d'urologia, ginecologia, cirurgia general i altres especialitats quirúrgiques.

Més informació
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa posa en marxa la Comissió Clínica de Gènere i Salut
MútuaTerrassa estudia l'ús de la IA en la predicció dels riscs de conductes suïcides en l'autisme
La Fundació Assistencial MútuaTerrassa promou activitats de sensibilització de l'autisme
Avui et destaquem
El més llegit