L'Hospital Universitari MútuaTerrassa posa en marxa la Comissió Clínica de Gènere i Salut

La comissió desenvoluparà accions que permetin incloure la perspectiva de gènere en el seu model d’atenció, en termes d’assistència, recerca, docència i investigació

La façana de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida La façana de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa ha posat en funcionament aquest mes de juny la Comissió Clínica de Gènere i Salut (CCGiS) del centre, mitjançant la qual es desenvoluparan accions que permetin incloure la perspectiva de gènere en el seu model d’atenció, en termes d’assistència, recerca, docència i investigació. Tanmateix, aquestes s’orientaran a reduir les desigualtats de gènere en salut per tal de garantir una medicina personalitzada i eficient per a tota la ciutadania.

La integració de l’esmentada perspectiva és una de les prioritats contemplades en el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 i, d’altra banda, el Pla per a l’abordatge de la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius -impulsat pels Departaments de Salut i d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat amb participació de diversos agents i societats científiques i presentat a finals de 2023- preveu entre els seus objectius estratègics la creació de comissions de salut i gènere als centres de totes les regions sanitàries.

Més info: MútuaTerrassa estudia l'ús de la IA en la predicció dels riscs de conductes suïcides en l'autisme

La Comissió Clínica de Gènere i Salut de l’HUMT està presidida per la Dra. Helena Monzón, cap del servei de Medicina Interna i professional estretament implicada amb l’àmbit de salut i gènere. “Els hospitals hem d’assumir la tasca d’anàlisi de la situació per tal d’implementar la perspectiva de gènere en els processos clínics assistencials, i situar-nos com a motor de canvi en la reducció de biaixos de gènere en a la salut millorant les pràctiques assistencials i col·laborant en una medicina personalitzada, eficient i més equitativa”, assegura.

L'objectiu de la comissió és analitzar, impulsar i facilitar l’aplicació de la perspectiva de gènere en la pràctica diària i promoure la medicina individualitzada i equitativa

A banda de la Dra. Monzón, la CCGiS de l’HUMT està integrada per un ampli grup de professionals -procedents de diferents disciplines i especialitats- que treballen tant en l’àmbit de l’Atenció Primària com en l’Hospitalari, sensibilitzats i compromesos per oferir la millor atenció sanitària, de manera justa i igualitària. L’objectiu global que persegueixen és analitzar, impulsar i facilitar l’aplicació de la perspectiva de gènere en la pràctica diària i promoure la medicina individualitzada i equitativa.

En el transcurs dels propers mesos treballaran per promoure la participació de referents del major nombre d’àrees possible per tal d’assegurar el seu caràcter interdisciplinari i transversal i fomentaran el contacte amb les altres CCGiS existents per compartir les seves experiències i afavorir sinèrgies. Tanmateix, és previst la creació de grups de treball d’acord amb necessitats específiques així com la celebració periòdica de reunions.

Més informació
La Fundació Assistencial MútuaTerrassa promou activitats de sensibilització de l'autisme
El clam de les emprenedores catalanes: "El talent no té gènere"
El Pallars Sobirà, l’Aran i el Barcelonès, les comarques amb més igualtat de gènere
Avui et destaquem
El més llegit