La Fundació Assistencial MútuaTerrassa promou activitats de sensibilització de l'autisme

Les activitats es duran a terme en coordinació amb la comissió sobre autisme de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Terrassa

Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, la Unitat d'Hospitalització i la Unitat de Dia de TEA de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) han preparat múltiples activitats concebudes per a fomentar la sensibilització envers l'autisme. Totes elles s'emmarquen en el conjunt d'accions promogudes per la comissió sobre autisme de la Taula de Salut Mental del Consistori de Terrassa, que agrupa l'Ajuntament i les entitats que atenen persones amb autisme a la ciutat.

En aquest sentit, s'ha difòs a les xarxes socials de l'entitat un breu audiovisual realitzat conjuntament entre la Biblioteca del Districte 3 i la Unitat d'Hospitalització TEA. Es tracta d'una peça divulgativa a través de la qual es mostra com s'ha adaptat una petita part de la biblioteca amb pictogrames per a persones amb autisme i capacitats diverses, una acció emmarcada en un projecte de treball conjunt iniciat a principis del passat 2023 entre la biblioteca i la Unitat d'Hospitalització TEA.

Sota el títol La perspectiva de la família des de l'autisme, el 2 d'abril també s'ha inaugurat una exposició fotogràfica a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa. En aquest cas, ha estat promoguda per la Unitat de Dia TEA i desenvolupada pels seus pacients. Es tracta d'una mostra oberta al públic i formada per un total de vuit instantànies que romandran exposades a la primera planta fins al proper divendres 12 d'abril. El dijous 4 es durà a terme una visita guiada i exclusiva per a les famílies amb pacients de les dues Unitats TEA.

El mateix dijous 4 d'abril, Víctor Ade -psicopedagog de la Unitat TEA- participarà en l'acte central organitzat per la comissió sobre autisme de la Taula de Salut Mental del Consistori de Terrassa. Es tracta d'una taula rodona sobre relacions afectives i autisme en la que també hi intervindran dos ponents més.

Més informació
MútuaTerrassa intensifica el seu compromís amb la sostenibilitat amb l'estalvi d'aigua
Salut i canvi climàtic: la primera càtedra de MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa lidera un estudi contra la malaltia celíaca pediàtrica
Avui et destaquem
El més llegit