Naturgy s'alia amb BlackRock per tenir més control de Medgaz

L'empresa d'inversions compra el 50% del vehicle de Naturgy per al gasoducte submarí entre l'Estat espanyol i Algèria

Naturgy ven a BlackRock la meitat de la seva participació a Medgaz | Europa Press Naturgy ven a BlackRock la meitat de la seva participació a Medgaz | Europa Press

Naturgy augmenta la seva participació a Medgaz fins al 49%. L'empresa presidida per Francisco Reynés ha acordat la venda a BlackRock del 50% del vehicle que controlarà la seva participació al gasoducte submarí entre l'Estat espanyol i Algèria. D'aquesta manera, les dues companyies s'alien en la compra del 34,05% de Medgaz, que s'afegeix al 14,95% que ja té Naturgy. 

Segons ha informat l'energètica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el preu que pagarà BlackRock serà el mateix amb què Naturgy ha comprat la participació del 34,05% de Medgaz a Mubadala. L'operació es va tancar a l'octubre i va costar un total de 445 milions d'euros.

Més info: Naturgy i Sonatrach controlaran el 100% de gasoducte Medgaz

Aleshores ja s'havia acordat la possibilitat de donar entrada a un soci financer, fet que ara s'ha complit amb la transacció de BlackRock. El vehicle es finançarà per mitjà d'un préstec sense recurs de 260 milions d'euros. L'operació amb Mubadala està pendent de ser aprovada per les autoritats competents. Una vegada això passi, es materialitzarà l'acord de Naturgy i BlackRock.   

L'operació en conjunt, així, no haurà suposat sortida de caixa per a Naturgy, fet que ha destacat la companyia com una de les línies bàsiques del pla estratègic 2018-2022. Aquest se centra en inversions que generen valor per a l'accionista, amb fluxos de caixa estables i de baix risc. En aquest cas, l'empresa considera que aquest element "el demostra el fet que el 100% de la capacitat del gasoducte ja està contractada amb acords tipus send or pay en euros fins l'any 2031". 

Més informació
Naturgy recupera els beneficis després de les pèrdues del 2018
Naturgy col·loca la seva primera emissió de bons a Europa
Naturgy suspèn de feina 300 treballadors de Nedgia
Avui et destaquem
El més llegit