Naturgy i Sonatrach controlaran el 100% de gasoducte Medgaz

Les dues companyies arriben a un acord amb Mubadala per a l'adquisició del 42,09% de la participació

El gasoducte Medgaz | Medgaz El gasoducte Medgaz | Medgaz

Naturgy i Sonatrach han arribat a un acord amb Mubadala per a l'adquisició del 42,09% de la participació que posseeix a Medgaz per uns 548 milions d'euros, en una transacció que valora el 100% del gasoducte en 1.300 milions d'euros, segons ha informat la companyia presidida per Francisco Reynés. Després del tancament de l'operació, Medgaz passarà a ser propietat exclusiva de Sonatrach (amb una participació del 51%) i Naturgy (amb el 49% restant) i un acord d'accionistes que els atorga el control conjunt del gasoducte.

L'operació permetrà a Naturgy transformar la seva participació actual del 14,95% en Medgaz, passant de ser una inversió financera amb drets de govern molt limitats a una participació estratègica que permetrà el control conjunt de la companyia juntament amb Sonatrach. En concret, Naturgy adquirirà el 34,05% de Medgaz per 445 milions d'euros a través d'un vehicle (SPV), que pot donar entrada a un soci financer, reduint així la contribució de capital de Naturgy. El SPV es finançarà amb un préstec sense recurs de 260 milions d'euros per optimitzar la seva estructura de capital.

La transacció valora el 100% del capital de Medgaz en 1.300 milions d'euros amb un enterprise value d'aproximadament 1.900 milions d'euros, equivalent a 6,9 vegades el resultat brut d'explotació (Ebitda) esperat el 2021, que inclou el programa d'expansió aprovat de 2bcm/a de el gasoducte actual, que augmentarà la capacitat en un 25% fins als 10 bcm de volum i estarà operatiu el 2021 amb una inversió de 67 milions d'euros.

Més informació
Naturgy suspèn de feina 300 treballadors de Nedgia
Naturgy obté uns beneficis de 692 MEUR, un 30% més
Naturgy paralitza les inversions en noves xarxes de gas
Avui et destaquem
El més llegit