Naturgy controlarà el gasoducte submarí entre Algèria i Espanya

La companyia energètica adquireix el 49% a Mubadala i comparteix propietat estratègica amb l'algeriana Sonatrach

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN

Compres estratègiques també en quarantena. Naturgy ha anunciat aquest dijous el tancament de la compra del 34% del Medgaz –la companyia responsable del gasoducte submarí Algèria-Europa- a Mubadala. Amb la transacció, la societat passa a ser propietat exclusiva de Naturgy (amb el 49%) i de Sonatrach (51%). Des de la companyia asseguren que l'operació permet a Naturgy transformar la seva participació del 14,95% en Medgaz "en una participació estratègica que li permetrà el control conjunt de la societat, juntament amb Sonatrach".

"En el seu conjunt és una operació molt atractiva per a Naturgy, tant per tractar-se d'un actiu d'infraestructures estratègic, on incrementem la nostra posició de control notablement, com pels termes financers aconseguits en l'acord, que compleixen amb els nostres criteris de generació de valor per a l'accionista", ha assenyalat el president de Naturgy, Francisco Reynés.

Reynés: "És una operació molt atractiva per a Naturgy per l'actiu d'infraestructures estratègic com pels termes financers aconseguits en l'acord"

En aquesta transacció s'ha valorat el 100% del capital de Medgaz en 1.300 milions d'euros amb un Enterprise Value d'aproximadament 1.900 milions d'euros, equivalent a 6.9x l'EBITDA esperat en 2021, que inclou el programa d'expansió aprovat de 2bcm/a del gasoducte actual, que augmentarà la capacitat en un 25% fins als 10 bcm de volum i estarà operatiu en 2021. S'espera que Medgaz distribueixi dividends per sobre dels 130 milions d'euros anuals a partir de 2021.

Naturgy adquireix aquest 34% a través d'un vehicle (SPV), per al qual la companyia ja ha subscrit un acord amb BlackRock's Global Energy & Power Infrastructure Fund (GEPIF), pel qual GEPIF adquirirà un 50% al mateix preu acordat per a la compra d'aquesta participació a Mubadala. Naturgy avança en paral·lel per a la finalització d'aquesta segona transacció i espera concloure-la en el tercer trimestre d'aquest exercici.

Aquesta operació en el seu conjunt, asseguren, "no suposarà sortida de caixa per a Naturgy", preservant, per tant, la seva liquiditat. L'operació reforça a més l'aliança estratègica de Naturgy amb Sonatrach i d'Algèria amb Espanya. La companyia algeriana Sonatrach és el primer proveïdor de gas a Espanya i és al seu torn el quart accionista de Naturgy

Més informació
El coronavirus rebaixa (en part) els beneficis de Naturgy
Naturgy regala un any de reparacions i gas al personal essencial
La Fundació Naturgy transforma el Certamen Tecnològic Efigy
Avui et destaquem
El més llegit