Planta de gas renovable de Naturgy a l'abocador Elena (Cerdanyola del Vallès) | Cedida
Planta de gas renovable de Naturgy a l'abocador Elena (Cerdanyola del Vallès) | Cedida

Naturgy injecta gas renovable en la xarxa de distribució

L'empresa aposta per la reutilització utilitzant el gas de la planta renovable de l'abocador Elena, a Cerdanyola del Vallès

Naturgy ha injectat per primera vegada gas renovable dins la seva xarxa de distribució. L'empresa energètica ha apostat per la reutilització del gas d'una de les seves plantes renovables situades al Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), al costat de l'abocador de residus Elena. Aquesta acció, ha suposat una inversió de 2,2 milions d'euros, segons ha explicat Naturgy en un comunicat.

I és que la companyia energètica té l'objectiu de fer circular un 100% de gas renovable en les seves xarxes de distribució al 2025. Una aposta que també passa per la digitalització de les seves infraestructures de distribució i presenta alguns projectes per proporcionar biometà i hidrogen per valor de 4.000 milions d'euros, segons ha assegurat.

Segons Naturgy, la planta de Cerdanyola de Vallès produirà 12 GWh / any de biometà, el que equival a el consum anual de 3.200 llars, i evitarà l'emissió a l'atmosfera de 2.400 tones de CO2 / any, una quantitat equivalent a plantar uns 5.000 arbres. Part de el gas que s'injectarà a la xarxa s'utilitzarà per a ser subministrat com a combustible a vehicles a les estacions de el grup Naturgy, ja que és una alternativa totalment viable per a la mobilitat sostenible.

Més informació
Naturgy dona suport a nous programes de Formació Professional
Naturgy i PwC alerten de la necessitat d’un sistema de preus per l’energia
Avui et destaquem
El més llegit