Interior d'una oficina de Naturgy | Naturgy
Interior d'una oficina de Naturgy | Naturgy

Naturgy impulsa una inversió de 117 MEUR

La companyia vol impulsar vuit projectes d'emmagatzematge de bateries

Naturgy invertirà 117 milions d’euros per desenvolupar vuit projectes d’emmagatzematge de bateries, principalment a plantes de la companyia a Espanya. Les futures instal·lacions tindran una potència de 145 MW i una capacitat d’emmagatzematge de 290 MWh. 

Unes millores que reforcen la qualitat del sistema elèctric i, a la vegada, permeten una major presència de l’energia renovable a la xarxa. “L’inici d’aquests desenvolupaments són un exemple de l’estratègia de Naturgy per liderar la transició energètica”, apunta Jorge Barredo, director general de Renovables i Nous Negocis.

La capacitat total dels vuit projectes equival al consum de 29.000 habitatges durant dues hores. Naturgy preveu que les obres s’iniciaran l’any 2024 per estar operatius dotze mesos després.

El projecte no serà cap novetat pel grup energètic, perquè des de principis d’any, ja s’ha activat una instal·lació de les mateixes característiques a la ciutat australiana de Canberra. 

En paral·lel, Naturgy també treballa en nous fronts per accelerar la transició energètica i la descarbonització, sempre amb la voluntat d’assolir una neutralitat d’emissions l'any 2050. Actualment, l’empresa té 195 projectes en cartera a Espanya, Estats Units i Austràlia. 

Més informació
Naturgy incrementa un 90% la distribució de gas renovable
Naturgy manté una posició de lideratge en sostenibilitat
Naturgy reforça les eines d'estalvi dels clients
Avui et destaquem
El més llegit