Naturgy obté uns beneficis de 692 MEUR, un 30% més

La companyia atribueix aquests resultats a "una millora de l'activitat i a menors amortitzacions"

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN

Naturgy guanya 692 milions d'euros en el primer semestre de l'any, un 30% més que en el mateix període del 2018. La companyia atribueix aquests resultats a una millora de l'activitat i a menors amortitzacions. L'Ebitda ordinari és de 2.277 milions d'euros, un 8% més, sense tenir en compte els costos de captura de 110 milions d'euros associats a la implementació del pla d'eficiències. Si es tenen en compte aquests factors, l'Ebidta baixa als 2.150 milions d'euros. Les inversions són de 700 milions d'euros i es destinen principalment a projectes renovables. D'altra banda, el deute net baixa un 3% respecte a finals del 2018, fins als 14.826 milions d'euros.

Més info: Naturgy traslladarà d'edifici 2.200 dels seus treballadors

Per negocis, Gas&Power registra un Ebitda ordinari de 695 milions d'euros (639 el primer semestre del 2018) gràcies a un "bon comportament" de la comercialització de gas, electricitat i la venda de serveis, així com a la generació internacional d'electricitat. En canvi, l'activitat de gas natural liquat i la generació d'energia a Europa tenen menys vendes. 

El negoci d'infraestructures EMEA incrementa l'Ebitda ordinari fins als 970 milions d'euros (898) i en el cas del sector Infraestructures Llatinoamèrica Zona Sud aquest creix significativament fins als 449 milions d'euros (400). Pel que fa a Infraestructures Llatinoamèrica Zona Nord l'Ebidta es queda en 190 milions d'euros (121). 

El primer any d'operacions

La companyia ha completat el primer any d'operació des de la posada en marxa del seu Pla Estratègic 2018-2022. En aquest sentit, el president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que durant els primers dotze mesos del pla han sabut "prendre mesures i reaccionar de forma àgil i decidida davant les incerteses i canvis que s'han produït i es produeixen tan a nivell econòmic com polític i sectorial". 

Des de l'inici del pla, Naturgy ha invertit 2.000 milions d'euros, un 70% en renovables i en xarxes elèctriques, en línia amb la seva voluntat de major electrificació. A més, ha accelerat el pla d'eficiències per aquest any i espera aconseguir com a mínim 150 milions d'euros, davant la previsió inicial de 100 milions d'euros. 

En el marc del pla estratègic també ha sortit d'aquells negocis i geografies no fonamentals, com per exemple la venda del 100% de la seva activitat a Moldàvia o la desinversió a Sudàfrica. També ha signat un acord per vendre actius de transmissió d'electricitat a Xile i ha acordat un intercanvi d'actius a Argentina per tal de centrar-se en el negoci del gas i en posicions de control industrial. 

Pel que fa als accionistes, la companyia ha aprovat el pagament d'un dividend de 0,294 euros per acció que s'abonarà el 31 de juliol. Aquesta quantia es correspon al primer pagametn de la remuneració a l'accionista d'aquest exercici, que ascendirà a 1,37 euros per acció contra els resultats del 2019, el que suposa un increment del 5% respecte al 2018. 

Més informació
Naturgy paralitza les inversions en noves xarxes de gas
Naturgy, condemanada a pagar 14 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona
Gas Natural Fenosa ara és Naturgy
Avui et destaquem
El més llegit