Naturgy tanca el trimestre amb 354 MEUR de benefici

El gegant energètic comunica un Ebitda ordinari de 1.072 milions d'euros tot i el "comportament desigual" dels mercats on opera

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP

Naturgy registra un benefici de 354 milions d'euros durant el primer trimestre de 2022, un 9% més que l'anterior. La companyia celebra els resultats tot i el "comportament desigual" dels diversos mercats on opera, en un moment volàtil per "l'escenari macroeconòmic, les tendències energètiques i la meteorologia diversa".

Segons ha comunicat la companyia, el període ha vingut marcat per una recuperació de l'activitat en els mercats internacionals, que contrasta amb "la pressió en els marges de comercialització" registrada al mercat de l'Estat espanyol. La tensió de la producció al territori espanyol respon en part als contractes de l'empresa que no reflecteixen l'increment global als preus del gas i la llum.

En els mercats globals, l'activitat de gestió de xarxes de la companyia ha crescut, amb actualitzacions tarifàries en diversos països per donar compte de l'augment de la inflació. En el cas de l'Estat, per altra banda, s'ha mantingut estable "tot i els impactes reguladors i una caiguda de la demanda a la darrera part del trimestre".

Quant a les inversions, Naturgy ha registrat un increment del 32% en el trimestre, fins als 259 milions d'euros. Els resultats de la companyia han tingut un efecte negatiu sobre el deute net, que ha augmentat un 1,8% en comparació amb el tancament del 2021, fins als 13.062 milions d'euros –tot plegat després del pagament d'un dividend de 0,5 euros per acció i amb el suport de la generació de caixa.

Descarbonització

La companyia "manté la seva aposta per la transició energètica" amb el desenvolupament de la seva cartera de generació d'energies renovables. Segons han comunicat, l'estratègia se centrarà en "geografies estables" i projectes a què accedir en fases inicials del desenvolupament, amb capacitat instal·lada superior als 5GW.

Un dels puntals del desenvolupament de les energies verdes de Naturgy és el biogàs, una font energètica amb especial èxit a l'Estat espanyol, el tercer país amb més potencial en el seu desenvolupament, segons dades de la Comissió Europea. Així, la firma treballa en projectes de generació per biometà i hidrogen per valor d'uns 4.000 milions d'euros. La cartera conjunta de desenvolupament de biometà de Naturgy se situa actualment en una capacitat de distribució d'uns 6 Twh l'any.

Més informació
Naturgy s'alia amb Equinor per explorar el desenvolupament de l'eòlica marina a les Canàries
Naturgy adaptarà l'escissió segons les "incerteses"
Naturgy augmenta un 18% la producció d'energia renovable a l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit