CA | ES

Nissan millora l'oferta per als treballadors que s'acullin a l'ERO

La companyia incrementa fins al 85% el salari net per a les persones que acceptin les prejubilacions

El president del comitè d'empresa i d'un dels membres de la representació sindical | ACN El president del comitè d'empresa i d'un dels membres de la representació sindical | ACN

La direcció de Nissan ha augmentat fins al 85% el salari net per als treballadors que s'acullin a prejubilacions per assolir les 600 baixes que l'empresa exigeix per garantir la "competitivitat" de les plantes a la Zona Franca i a Montcada. En una reunió, Nissan ha millorat l'última oferta, que era del 82,5% del salari net. Alhora, també ha incrementat l'augment salarial ofert en un primer moment. Així, a la pujada del 0,5% consolidat per als exercicis 2020 i 2021, la direcció ha proposat augmentar-los en 0,5% no consolidat per a tots dos anys. En un comunicat, l'empresa ha acusat la "posició immobilista" dels representants dels treballadors, que es sindicats han rebutjat assegurant que sí s'han "mogut".

Més info: Nissan tira endavant amb l'ERO a 600 treballadors

Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Juan Carlos Vicente, després de la reunió l'oferiment de la direcció de Nissan conté "lletra petita" ja que davant la previsible manca d'acord i si es presenta finalment un expedient la setmana que ve, els treballadors caldria que es jubilessin als 61 anys i no als 63 com s'està negociant ara i amb una penalització d'aproximadament el 7,5% de la pensió cada any fins als 65 anys, una xifra però que també dependria dels anys cotitzats. 

Els sindicats sostenen que amb aquesta penalització per als treballadors d'entre 61 i 63 anys perdrien més del 5% de més que ofereix la companyia, ja que la proposta inicial en les prejubilacions era del 80% del sou davant el 90% que demanen els representants dels treballadors.

Així mateix, Vicente ha apuntat a la possibilitat que a partir de dilluns, el dia abans que Nissan s'ha marcat de termini per fixar l'ERO, entri en escena la figura d'un mediador, ja que, segons ha assenyalat, així ho ha demanat l'empresa. Amb tot, el president del comitè d'empresa ha dit que no es posaran "pressió a sobre per un acord que no ens serveix" i també ha criticat que la direcció continuï sense oferir-los garanties de futur per a la planta.

Més informació
Nissan proposa prejubilacions per retallar mig miler de llocs de feina
Nissan pretén reduir plantilla i alhora invertir en la fàbrica de la Zona Franca
Nissan redueix un 20% més la producció a la Zona Franca
Avui et destaquem
El més llegit