Nissan pretén reduir plantilla i alhora invertir en la fàbrica de la Zona Franca

L'empresa preveu acomiadar 600 treballadors mentre destina 70 milions d'euros a construir una nova planta de pintura a Barcelona

Nissan compta amb una fàbrica a la Zona Franca Nissan compta amb una fàbrica a la Zona Franca

Nissan preveu acomiadar 600 treballadors a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona i alhora invertir 70 milions d'euros en construir una nova planta de pintura perquè comenci a operar el 2022. 

Així ho han posat de manifest aquest dimarts el president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, el responsable de fabricació de l'aliança Renault-Nissan, José Vicente de los Mozos, i el conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso

Més info: Nissan planteja reduir en 500 persones la seva plantilla de Barcelona

L'empesa ha traslladat als representants dels treballadors la necessitat d'adequar l'estructura de la planta a la reducció dels volums de producció i espera arribar a un acord abans de Setmana Santa en matèria de prejubilacions i baixes voluntàries. 

Apostar per la Zona Franca

Des de l'empresa s'insisteix que aquest nou pla industrial respon a la voluntat de la companyia de seguir a Barcelona: "La intenció de Nissan és seguir produint cotxes a la Zona Franca en un futur i per això invertim 70 milions d'euros", ha explicat de los Mozos. 

D'altra banda, de Ficchy ha insistit que volen mantenir la planta competitiva i que treballaran per arribar a un acord amb els sindicats. El directiu ha especificat que volen portar a terme el pla de reestructuració de la plantilla en condicions de mercat i que ve de la necessitat de fer front a la competència: "Aquest moviment ha de veure's com una oportunitat per al futur de la fàbrica". 

Més info: Nissan redueix un 20% més la producció a la Zona Franca

"Estem observant una rendibilitat reduïda. Els volums de producció han caigut i estan generant pèrdues en rendibilitat. Si volem mantenir la d'avui hem de reduir els costos fixos", ha afirmat de Ficchy. La previsió de producció de la companyia a la planta de la Zona Franca per a l'any vinent és de 60.000 vehicles. 

Més informació
Els treballadors de Nissan pateixen per les plantes catalanes
La fàbrica de Nissan a Barcelona s'automatitza
Avui et destaquem
El més llegit