Nissan proposa prejubilacions per retallar mig miler de llocs de feina

L'automobilística de la Zona Franca ofereix el 80% del salari fins als 63 anys d'edat

Nissan explica el seu pla per reduir la plantilla a Barcelona entre 400 i 500 treballadors | EP Nissan explica el seu pla per reduir la plantilla a Barcelona entre 400 i 500 treballadors | EP

Nissan ha proposat els treballadors de la seva planta a la Zona Franca de Barcelona prejubilacions amb el 80% del salari net fins als 63 anys, en la primera reunió entre la direcció i el comitè d'empresa després d'anunciar la setmana passada una reducció de 600 ocupacions i una inversió de 70 milions d'euros en una fàbrica de pintura.

Més info: Nissan pretén reduir plantilla i alhora invertir en la fàbrica de la Zona Franca

En un comunicat, la companyia automobilística ha explicat que pretén dur a terme aquesta retallada de personal mitjançant "prejubilacions i baixes voluntàries per a personal directe, semidirecte i indirecte".

El comitè d'empresa ha manifestat el seu desacord amb la proposta, i ha exigit un pla industrial a llarg termini que contempli inversions, nous models i garanties d'ocupació, així com un increment salarial, segons ha informat Nissan.

La companyia va anunciar que anava a reduir la seva plantilla en 600 treballadors al llarg del 2019 i també signar un nou conveni col·lectiu amb vigència fins el 2021 perquè el descens de la producció de la seva planta "en els cinc darrers anys supera el 50%".

La direcció ha assegurat que aposta per un "diàleg obert i en positiu" amb els treballadors, i ha citat els seus representants a una segona reunió aquest dijous.

Més informació
Nissan planteja reduir en 500 persones la seva plantilla de Barcelona
Nissan redueix un 20% més la producció a la Zona Franca
La producció de Nissan a Barcelona cau un 10,9%
Avui et destaquem
El més llegit