Nester, la manera més senzilla de trobar un lloguer

La plataforma que integra tots els passos i automatitza els processos per aconseguir un habitatge

Kàstor del Olmo i Alex Purull, fundadors de Nester | Cedida Kàstor del Olmo i Alex Purull, fundadors de Nester | Cedida

Sent sincers trobar un lloguer en condicions, ràpid i complet no és feina fàcil. Avui dia, tot i l'auge de les noves tecnologies, l'habitatge segueix sent un sector molt poc digitalitzat. Pel que fa als marketplaces d'habitatges sí que es pot comprovar una millora, però encara queda molt camí per recorrer en termes de paperassa, assessorament o contacte entre les agències i els propietaris. Resumint, el sector del lloguer necessita tenir una millor experiència d'usuari i això és exactament el que està començant a implantar Nester, una startup dedicada a automatitzar els processos d'aconseguir un lloguer.

"Aquesta plataforma neix de les complicacions que vam tenir jo i el meu soci en trobar un apartament", explica Kàstor del Olmo, cofundador de la companyia. Ell, juntament amb Alex Purull van veure un forat en un mercat que tal com el descriu del Olmo "no ha canviat en 20 anys". I és que, tot i que la tecnologia avança, el sector de l'habitatge queda en un segon pla, i en el cas que hi hagi millores van destinades al lloguer turístic, ja que "té més visites i com a tal s'ha anat transformant al llarg dels anys", resumeix el cofundador.

Nester neix l'hivern de 2019 i va utilitzar la pandèmia per investigar i posar en marxa la seva startup. Actualment té 14 treballadors i és de les poques empreses que fa el cicle complet, és a dir, des del primer contacte amb un pis fins la firma de contractes i seguiment: "Des del principi ens volíem convertir en una plataforma all in one", descriu del Olmo. Una afirmació que necessitava tecnologia pròpia, ja que totes les empreses que automatitzen processos en el sector de l'habitatge se centren en un sol nínxol de mercat, mentre que Nester va decidir fer una plataforma integrada.

Del Olmo: "La plataforma s'adapta als tres tipus d'usuaris perquè així sigui més senzill comunicar-se"

Així doncs, l'empresa acompanya als tres actors que poden intervenir en les accions de llogar un apartament: agències, inquilins i propietaris. "La plataforma s'adapta als tres tipus d'usuaris perquè així sigui més senzill comunicar-se", explica el cofundador. Nester és un programari que ajuda als usuaris, per tant, depenent de quina classe d'usuari siguis podràs tenir el control d'algunes coses, per exemple, Nester automatitza el procés per crear els contractes de lloguer amb les dades proporcionades pels inquilins de manera en línia. "Amb la nostra plataforma un procés de lloguer que pot durar setmanes, acaba fent-se en pocs dies", recorda el cofundador de la companyia.

"Nester es podria definir com a una plataforma per a tots els públics", somriu del Olmo. En aquest context, el cofundador vol demostrar que la tecnologia que fan servir facilita la vida a tots els usuaris de la plataforma, independentment de la classe de gestions que hagin de fer. Actualment només treballa amb apartaments de lloguer, però els seus pròxims passos són els parquings i els trasters, una expansió que podria semblar poc ambiciosa, però tal com explica el cofundador: "preferim cuidar l'experiència d'usuari, ja que es complica quan cada actor té una administració diferent".

Competència i aliats

Segons explica del Olmo, "Nester no va néixer per a substituir res, sinó per integrar un procés que ara per ara fan molts actors". D'aquesta manera, el programari es pot convertir en un gran aliat de les agències i de fet, ja comença a tenir èxit en algunes d'aquestes: "Ja tenim al voltant d'un centenar d'usuaris entre inquilins, agències i propietaris", afirma el cofundador.  Tot i que la seva actuació ha arribat a tot l'Estat en uns dos anys, la companyia també es planteja l'expansió per Europa: "Ja tenim oficines a Sabadell i Madrid, però ens plantegem l'expansió, tot i que de moment estem centrats en el mercat nacional", diu del Olmo.

Del Olmo: "Nester no va néixer per a substituir res, sinó per integrar un procés que ara per ara fan molts actors"

La competència nacional i europea és pràcticament nul·la per a l'empresa, tot i així això només els dona temps per posicionar-se dins del mercat, ja que és "un sector creixent" tal com l'anomena el mateix fundador de Nester. I és que dins de l'Estat hi ha dos tipus d'empresa que podrien fer-li la competència a aquesta startup, però treballen sectors concrets i no l'experiència completa: "Trobem les plataformes que no han evolucionat i les startups -com nosaltres- que s'estan fent un lloc però en un nínxol específic, no en tot el context", explica el cofundador.

Nester es vol convertir en la plataforma de gestió d'actius referent a Europa, però aquest és un objectiu "a llarg termini", tal com indica el cofundador de l'empresa. "Per ara ens centrem a seguir creixent i millorant la nostra experiència d'usuari", afegeix. Així doncs, la companyia demostra que integrar processos pot estalviar mals de cap i temps, però també recursos. Nester entra en el mercat de l'habitatge amb l'objectiu d'automatitzar processos, o en paraules de Kàstor del Olmo: "Per facilitar la vida als actors que el componen".

Més informació
Els contractes de lloguer creixen un 48,8% a Catalunya
Spathios, el lloguer per hores és tendència?
Avui et destaquem
El més llegit