Nissan planteja reduir en 500 persones la seva plantilla de Barcelona

La companyia deixarà de fabricar la furgoneta NV200 a partir de l'abril i això els força a pactar prejubilacions o "baixes no traumàtiques"

Pla d'un operari acabant de revisar un vehicle a la planta de muntatge de Nissan de la Zona Franca | ACN Pla d'un operari acabant de revisar un vehicle a la planta de muntatge de Nissan de la Zona Franca | ACN

Nissan planteja una reducció de la seva plantilla de Barcelona que podria afectar entre 400 i 500 persones, després de la disminució de les línies de producció, segons ha avançat La Vanguardia. De fet, la companyia ja va anunciar que a partir de l'abril deixaria de fabricar la furgoneta NV200. A més, la producció de vehicles de Nissan a la Zona Franca ha caigut un 10,9% l'any 2018. En total, s’han fabricat 82.700 unitats dels diversos models que es fan a la planta de la Zona Franca, una xifra menor als 92.800 cotxes de l'any 2017.

Més info: Nissan redueix un 20% més la producció a la Zona Franca

Els representants dels treballadors indiquen que des de la companyia els han informat de forma oficiosa de la "necessitat de reduir la plantilla", però sempre amb "baixes no traumàtiques". En aquest sentit, els sindicats creuen que s'impulsaran prejubilacions, però avisen que fins ara no s'ha entrat en negociacions i que reclamaran "condicions dignes".

Per la seva banda, Nissan evita confirmar el pla, i ha convocat una roda de premsa per dimarts a la planta de la Zona Franca per informar de la situació amb el president a Europa, Gianluca de Ficchy.

Més informació
La producció de Nissan a Barcelona cau un 10,9%
Els treballadors de Nissan pateixen per les plantes catalanes
La fàbrica de Nissan a Barcelona s'automatitza
Avui et destaquem
El més llegit