Els treballadors de Nissan pateixen per les plantes catalanes

Els empleats de la Zona Franca i Montcada reclamen "compromisos industrials" per garantir la continuïtat

Els treballadors de Nissan de la Zona Franca en una protesta el 2016 | ACN Els treballadors de Nissan de la Zona Franca en una protesta el 2016 | ACN

Els comitès d'Empresa de Nissan a la Zona Franca i Montcada han reclamat a l'empresa que compleixi els seus acords i adquireixi "compromisos industrials, concretant l'assignació i fabricació de nous models" per garantir la competitivitat i la continuïtat de les plantes.

En un comunicat, els representants dels treballadors han lamentat la "incertesa davant del futur industrial" de les dues plantes a Catalunya, que asseguren que estan a uns nivells de treball "no vists des de fa molts anys, situant-se en el 38% de la capacitat productiva". A més, exigeixen a Nissan que faci les "inversions tecnològiques necessàries per mantenir la competitivitat de les plantes" i que engegui la renovació de la plantilla, "amb una edat mitjana ja avançada".

En aquest sentit, els treballadors asseguren que la capacitat està al 38% per "l'evolució del mercat en els últims models que s'han fabricat en ambdues factories" i la finalització d'altres com el Nissan Pulsar, la NV200 Evalia i, properament, la NV200 de combustió. 

Els treballadors asseguren que és "evident" que en l'adjudicació i fabricació de nous models, la política industrial de les plantes de la Zona Franca i Montcada ha estat "basada a ignorar els actius" d'aquests centres i "atorgar la fabricació de nous vehicles a altres plantes" del grup. 

A més, critiquen l'estratègia empresarial de Nissan pel que fa a inversions en publicitat o la decisió de prevaler models del mateix segment fabricats en altres plantes de l'Aliança (Nissan-Renault), que consideren que han estat "clarament perjudicials" per la Zona Franca i Montcada.

Més informació
Nissan augmenta un 50% la plantilla del Port de Barcelona
La fàbrica de Nissan a Barcelona s'automatitza
Nissan (també) revela falsejament de dades d'emissions
Avui et destaquem
El més llegit