Nissan podria fabricar un nou model a Catalunya

La consellera Chacón diu que "no hi ha cap motiu" per viatjar a Alemanya perquè Seat "no està pensant marxar"

La cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan | ACN La cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan | ACN

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha afirmat que Nissan "no descarta" portar la fabricació d'un nou model a Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que la conclusió del viatge al Japó que va fer la setmana passada és que, tot i que Nissan està passant un "moment de reestructuració a nivell directiu", "no s'ha de patir" per la planta catalana. Ha afegit que la multinacional decidirà a principis del 2020 la distribució de noves produccions i és en aquest context que ha assegurat que es mantindrà la fabricació de la furgoneta elèctrica eNV-200 "i no descarta que n'hi hagi d'altres". D'altra banda, ha assegurat que "no hi ha cap motiu" per viatjar a Alemanya ja que Seat "no està pensant marxar" de Catalunya.

Més info: Vol marxar Nissan de la Zona Franca?

Chacón ha explicat que el futur de la planta de Nissan a Catalunya "va vinculat" al que tingui a escala global i, en aquest sentit, ha dit que "és obvi" que la multinacional "està patint" la transformació del sector. Ha explicat que en la reunió al Japó va preguntar si s'havia de patir per la planta catalana i ha assegurat que se'ls ha dit que no. "D'entrada no hem de patir", ha resumit, i ha afegit que la inversió en una nova planta de pintura n'és un exemple. A més, ha dit que "n'ha de venir algun model més" perquè la planta "no està als màxims de producció" i pot assumir-ne un de nou.

En contraposició a la situació de la multinacional nipona, Chacón ha explicat que no hi ha motius per viatjar a Alemanya per reunir-se amb directius de Volkswagen i Seat. Ho ha dit després que el comitè d'empresa posés sobre la taula del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la possibilitat de fer aquest viatge i fonts de vicepresidència asseguressin que s'estava estudiant la proposta. "No cal anar-hi perquè no hem detectat cap senyal d'alarma", ha insistit.

Sí que ha dit que el seu president, Luca de Meo, amb les seves declaracions dels darrers dies sobre l'afectació de les protestes a la imatge de Catalunya el que està fent és expressar "una mena d'estat d'ànim sobre que això pot afectar" però ha remarcat el compromís de l'empresa amb Catalunya. En aquest sentit, ha reconegut que "és obvi i evident" que les protestes "alteren la logística i el funcionament del dia a dia". En una línia similar a Seat, Chacón ha assegurat que el Mobile World Congress "no s'en va" de Catalunya: "No hi ha cap motiu perquè el Mobile marxi, prou d'especular".

Més informació
Nissan para 10 dies una línia de producció de la Zona Franca
Nissan i Eurecat s'uneixen per innovar
Nissan rebrà 3 milions d'euros del Govern per a la seva nova planta
Avui et destaquem
El més llegit