Vol marxar Nissan de la Zona Franca?

'Bloomberg' diu que la companyia estudia desprendre's de la planta de Barcelona, però Chacón nega les informacions després de parlar amb l'empresa

La cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan | ACN La cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan | ACN

Nissan estudia desprendre's de la planta de Barcelona i de la fàbrica que té al Regne Unit, segons publica Bloomberg. La companyia automobilística es planteja vendre les dues plantes, o una, en un context de caiguda de vendes a Europa, informa aquest mitjà, que cita fonts coneixedores de les converses. La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha negat aquestes informacions, assegurant que ha conversat amb l'empresa i són "falses".

Sobre la taula hi hauria l'opció de vendre les plantes a diversos compradors, entre els que hi hauria, diu Bloomberg, un productor automobilístic xinès. Unes 3.600 persones treballen a Nissan a Catalunya, entre les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac.

Amb tot, encara no hi ha cap decisió presa sobre el futur de Nissan a Catalunya, segons Bloomberg. "En aquests moments no tenim plans de vendre les plantes a Europa", asseguren fonts de Nissan. "El primer que he fet avui és parlar amb la direcció general de Nissan a Catalunya, i m'han confirmat que això és fals", ha afirmat, per la seva banda, Chacón en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio. "Poden haver-hi rumors o especulacions, però és fals", ha insistit.

El Govern té previst viatjar al Japó a mitjans de novembre, on podria reunir-se amb la companyia.

Més informació
Nissan incrementa la producció de la seva furgoneta elèctrica a la Zona Franca
Nissan rebrà 3 milions d'euros del Govern per a la seva nova planta
Nissan redueix un 94,5% el seu benefici i acomiadarà 12.500 persones
Silence supera Nissan i Tesla en matriculacions de vehicles elèctrics
Avui et destaquem
El més llegit