Nissan rebrà 3 milions d'euros del Govern per a la seva nova planta

L'empresa va anunciar a principis d'any una inversió de 70 milions en la planta alhora que preveia l'acomiadament de 600 treballadors

Imatge aèria de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca | Europa Press Imatge aèria de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca | Europa Press

Nissan rebrà tres milions d'euros del Govern per la seva nova fàbrica de pintures de la Zona Franca de Barcelona. La Conselleria d'Empresa i Coneixement concedirà els diners repartits en els tres propers anys per tal de "millorar la competitivitat de la planta", segons ha aprovat aquest dimarts el Consel Executiu. Esperen que aquesta subvenció permeti a la fàbrica "optar a la producció de nous models o respondre a eventuals increments de la demanda".

A principis d'any, Nissan va anunciar una inversió de 70 milions d'euros en la nova planta de pintures, amb la qual pretenia reduir les emissions i el consum energètic, a més de millorar la qualitat i la competitivitat. Alhora, la companyia plantejava l'acomiadament de 600 treballadors de la fàbrica amb la qual ja compta a la Zona Franca. 

Més info: Nissan pretén reduir plantilla i alhora invertir en la fàbrica de la Zona Franca

Preguntat per l'ACN, fonts del comitè d'empresa consideren que la quantitat que aporta el Govern és "baixa" si es té en compte les dimensions del projecte.    

Retallades en la producció

Poc abans d'anunciar la inversió de 70 milions d'euros per la nova planta, Nissan reduïa al febrer la producció de la fàbrica ja existent, que es quedava només amb la producció d'un model, l'e-NV200. Això suposava disminuir l'activitat de les instal·lacions fins a un 30% de la seva capacitat. 

Més informació
Nissan redueix un 20% més la producció a la Zona Franca
Nissan redueix un 94,5% el seu benefici i acomiadarà 12.500 persones
Nissan incrementa la producció de la seva furgoneta elèctrica a la Zona Franca
Nissan ampliarà la fàbrica del Prat de Llobregat
Avui et destaquem
El més llegit