Norwegian, en ruta per sortir dels nombres vermells

La companyia aèria limita les seves pèrdues i registra uns resultats un 19% millors que el 2017

Un dels avions de Norwegian | EP
Un dels avions de Norwegian | EP

Norwegian es troba en la bona ruta per corregir els seus nombres vermells. La companyia ha tancat el 2018 amb unes pèrdues de 150 milions d'euros, fet que suposa una millora del 19% respecte a l'exercici anterior, i uns ingressos un 30% superiors, arribant als 4.128 milions d'euros. De fet, l'últim trimestre ha estat especialment positiu, ja que les pèrdues s'han reduït en un 23%, fins a un total deNorwegianva185,76 milions d'euros, i la facturació ha millorat, arribant als 1.000 milions d'euros.

Segons Norwegian, el resultat negatiu es deu, en bona part als problemes generats pels motors Rolls-Royce dels seus avions Dreamliner, que han provocat retards i cancel·lacions. A banda, també han posat de manifest les pèrdues generades per les cobertures de combustible i la dura competència amb la resta de les companyies.

Per acabar d'encaminar la situació, Norwegian modificarà la seva estratègia i disminuirà el seu creixement i inversions. Alhora, ha emprès mesures per tornar a generar rendibilitat, entre elles l'optimització de les bases (en tancarà tres a l'Estat espanyol), l'endarreriment en l'entrega de 16 avions i la venda d'algunes aeronaus. A més a més, es vol fer una ampliació de capital de 309 milions d'euros.

Més Informació
Barcelona se salva de les retallades de Norwegian
Norwegian surt dels nombres vermells
Norwegian diu no a IAG
Avui et destaquem
Comentaris