Nostrum pacta amb la banca el refinançament del seu deute

Home Meal, empresa titular de la cadena de menjar per emportar, va doblar les seves pèrdues el 2017 amb 3,46 milions d'euros

Quirze Salomó, president executiu de Home Meal, empresa propietària de Nostrum Quirze Salomó, president executiu de Home Meal, empresa propietària de Nostrum

Home Meal, l'empresa titular de la cadena de menjar per emportar Nostrum, ha anunciat un principi d'acord per refinançar tot el seu deute a curt termini per un import de 10 milions d'euros (3,7 i 6,3 milions de deutes bancaris i pagarés cotitzats, respectivament). L'empresa va doblar les seves pèrdues el 2017 i va acabar l'exercici en números vermells de 3,46 milions d'euros davant dels 1,52 milions que va perdre el 2016, segons ells, a causa de l'"elevada inversió" que van portar a terme.

El principi d'acord s'ha dut a terme entre nou entitats financeres -BBVA, Targobank, Banc Sabadell, Ibercaja, Banc Santader, Bankia, Banco Popular, Bankinter i Cajamar- i amb els tenidors dels pagarés a un any cotitzats a Luxemburg, segons ha informat en un comunicat el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Els paràmetres del principi d'acord estableixen el seu venciment als sis anys -al 2024-, un any de carència del principal i amortitzacions creixents a partir del primer any, tenint en compte que el primer pagament es realitzarà el 2020.

L'acord exigeix la compartició de garantia hipotecària per part dels titulars del deute objecte de refinançament en diferents rangs i modifica l'estructura del passiu de l'empresa impactant de "forma molt positiva" en el fons de maniobra per un import de nou milions d'euros. Home Meal ha assegurat que "el reequilibri del passiu financer ha permès a la companyia continuar finançant les seves operacions en el mercat borsari". 

Més info: Nostrum llança el seu bitcoin

En aquest context, l'empresa ultima el llançament de les seves pròpies criptomonedes, que s'anomenaran Meal Token, per captar uns 50 milions d'euros internacionals.

Més informació
Nostrum endarrereix el llançament de la seva criptomoneda
Nostrum cotitzarà a França
Avui et destaquem
El més llegit