El Nou Talent

El nou talent està cada vegada menys disposat a apostar per un projecte amb què no se sent satisfet; què ha canviat?

El nou talent cada vegada canvia més de feina perquè és fàcil fer ho | iStock El nou talent cada vegada canvia més de feina perquè és fàcil fer ho | iStock

Passem un terç de la nostra vida a les empreses on treballem. És la inversió de temps més potent que fem en el nostre dia a dia. Els professionals d'avui en som més conscients que els d'ahir, i les organitzacions, també. El nou talent cada vegada és més inconformista, o més impacient, segons la perspectiva des d'on es miri. I cada vegada està menys disposat a apostar per un projecte amb què no se sent satisfet. Què és el que ha canviat?

El treball, al centre. La feina sembla que ha deixat de ser un mitjà de subsistència per a molts per convertir-se en font de satisfacció i desenvolupament. El 64% de joves del nostre país no valora el salari com un factor fonamental en la cerca de feina. I el principal motiu que donen en abandonar un projecte és la manca d'oportunitats de creixement que ofereix.

Les alternatives: més a prop i més visibles. El talent jove triga, de mitjana, dos anys i quatre mesos a canviar de projecte perquè mai no havia estat tan fàcil. Abans, les candidatures eren les responsables de guanyar la confiança de l'empresa on aspiraven a treballar, i sense garanties. Ara, són les empreses les que competeixen entre si per atreure i retenir el millor talent. Al nou talent cal seduir-lo, perquè li han sorgit molts pretendents de cop.

El talent jove triga, de mitjana, dos anys i quatre mesos a canviar de projecte, perquè mai no havia estat tan fàcil

El compromís: un valor a la baixa. O dit d'una altra manera, el compromís es guanya. I es revalida constantment. El nou talent té ganes d'implicar-se fins al moll de l'os; d'innovar, contribuir i sentir-se part d'un projecte que encaixi amb les seves aspiracions. Amb els seus valors i el seu tarannà. Però si no el troba, perdrà l'interès amb la mateixa facilitat que l'ha entregat.

Més info: Una aposta comuna per la tecnologia i el talent

El nou talent és una secció des d'on plantejarem solucions i respostes concretes davant els reptes d'aquest nou paradigma.

Sabem que les persones en el context professional estem canviant el nostre comportament. Perquè han canviat les nostres metes, les nostres reaccions i motivacions. Què en fem, doncs, d'això? Com posem aquests canvis al servei del desenvolupament humà, econòmic i social? Com aprofitem aquest major dinamisme del talent per reinventar les nostres organitzacions des de dins?

Des d'una perspectiva humil, pràctica i que toqui de peus a terra, abordarem aquestes i d'altres qüestions en la nova secció que estrenem a VIA Empresa.

Més informació
Femnøise, altaveu del talent femení
Talent fugit
Barcelona ascendeix en el rànquing de ciutats amb més talent
Avui et destaquem
El més llegit