Novartis es ven les plantes de Barberà i el Masnou

L'empresa farmacèutica suïssa Siegfried assumirà les activitats de fabricació i incorporarà a la plantilla el miler de treballadors de les plantes

Oficina central de Siegfried a Zofingen, Suïssa | Cedida Oficina central de Siegfried a Zofingen, Suïssa | Cedida

Novartis ha venut les dues majors plantes que tenia a l'Estat espanyol. L'empresa farmacèutica ha arribat a un acord amb la fabricant suïssa Siegfried per vendre les instal·lacions de Barberà del Vallès i el Masnou, on hi treballen conjuntament un miler de persones. L'operació es preveu que es tanqui a finals d'any i que la companyia suïssa incorpori a la seva plantilla tots els empleats i assumeixi les activitats de fabricació de les dues plantes. 

D'aquesta manera, Novartis externalitza la fabricació i el subministrament a llarg termini de les dues principals instal·lacions amb què compta a l'Estat espanyol. D'una banda, la planta de Barberà és líder en producció i exportació de medicaments sòlids orals i inhalats, mentre que la del Masnou fabrica productes oftalmològics estèrils per a la cura dels ulls, a més de productes nasals. La majoria de la producció s'exporta. 

El president de Novartis a Espanya, Jesús Ponce, ha destacat que l'acord "assegurarà el subministrament ininterromput de Novartis i reforçarà el posicionament de les plantes". Actualment, Siegfried disposa de dues plantes de fabricació de productes oftalmològics als Estats Units i Alemanya, a més d'una de dosis sòlides a Malta. Les dues plantes catalanes reforçaran el paper d'aquestes. 

Siegfried ha descartat fer una ampliació de capital per tal de tancar l'operació, que encara està pendent de l'aprovació dels reguladors.  

Més informació
Les filles innovadores de les multinacionals
La farmacèutica Novartis busca al MWC startups per curar la psoriasi
Novartis i Barcelona Tech City, junts per innovar en salut
Avui et destaquem
El més llegit