La Caixa impulsa l’envelliment actiu

El programa de Gent Gran atén més de 277.000 catalans jubilats

Algunes de les activitats per a gent gran impulsades per l'Obra Social la Caixa Algunes de les activitats per a gent gran impulsades per l'Obra Social la Caixa

Benestar, desenvolupament personal, informàtica i participació social. Aquests són els eixos del programa de Gent Gran impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. Cada any hi participen 277.740 persones grans catalanes, realitzant un total de 6.586 iniciatives socials, culturals, de salut i tecnològiques, destinades especialment al foment de l’envelliment actiu, la participació social, i el respecte i la dignitat de les persones grans. A tot l'Estat espanyol, 820.000 persones grans participen en més de 16.600 activitats amb aquests objectius.

L’entitat impulsa des dels seus orígens, fa més de 100 anys, un ventall d’activitats variades i recursos distribuïts actualment en 618 centres de persones grans, propis o en conveni amb Administracions públiques, a totes les províncies de l'Estat. 216 d'aquests centres estan a Catalunya.

El programa de Gent Gran de l’Obra Social ”la Caixa” subratlla la importància d’adquirir hàbits saludables que contribueixin a mantenir l’autonomia de les persones grans, evitant-ne l’exclusió social i apoderant-les com a membres actius de la societat. Així mateix, l’entitat ha posat l’accent en l’acompanyament i el suport a la gent gran més vulnerable, com també en el proveïment de recursos per preservar-los la dignitat i el bon tracte.

Una societat envellida

Més de 8,5 milions de persones a Espanya tenen actualment més de 65 anys, i d’aquestes, el 31,8% són més grans de 80 anys, xifres que creixen any rere any. Amb aquest increment augmentarà també la varietat de realitats socials i econòmiques i, per tant, també ho pot fer l’exclusió i la vulnerabilitat social.

 

Més informació
L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència
Les (úniques) opcions per mantenir les pensions
L'Obra Social tanca l'any destinant 500 MEUR contra la pobresa
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit