La Caixa impulsa l’envelliment actiu

El programa de Gent Gran atén més de 277.000 catalans jubilats

Algunes de les activitats per a gent gran impulsades per l'Obra Social la Caixa Algunes de les activitats per a gent gran impulsades per l'Obra Social la Caixa

Benestar, desenvolupament personal, informàtica i participació social. Aquests són els eixos del programa de Gent Gran impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. Cada any hi participen 277.740 persones grans catalanes, realitzant un total de 6.586 iniciatives socials, culturals, de salut i tecnològiques, destinades especialment al foment de l’envelliment actiu, la participació social, i el respecte i la dignitat de les persones grans. A tot l'Estat espanyol, 820.000 persones grans participen en més de 16.600 activitats amb aquests objectius.

L’entitat impulsa des dels seus orígens, fa més de 100 anys, un ventall d’activitats variades i recursos distribuïts actualment en 618 centres de persones grans, propis o en conveni amb Administracions públiques, a totes les províncies de l'Estat. 216 d'aquests centres estan a Catalunya.

El programa de Gent Gran de l’Obra Social ”la Caixa” subratlla la importància d’adquirir hàbits saludables que contribueixin a mantenir l’autonomia de les persones grans, evitant-ne l’exclusió social i apoderant-les com a membres actius de la societat. Així mateix, l’entitat ha posat l’accent en l’acompanyament i el suport a la gent gran més vulnerable, com també en el proveïment de recursos per preservar-los la dignitat i el bon tracte.

Una societat envellida

Més de 8,5 milions de persones a Espanya tenen actualment més de 65 anys, i d’aquestes, el 31,8% són més grans de 80 anys, xifres que creixen any rere any. Amb aquest increment augmentarà també la varietat de realitats socials i econòmiques i, per tant, també ho pot fer l’exclusió i la vulnerabilitat social.

 

Més informació
L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència
Les (úniques) opcions per mantenir les pensions
L'Obra Social tanca l'any destinant 500 MEUR contra la pobresa
Avui et destaquem
El més llegit