La startup catalana Onalabs obre una filial a Andorra per tractar salut i esport

Onalabs-AD Digital Health iniciarà dos programes pilot al Principat basats en la funcionalitat de la seva tecnologia de monitoratge

Un dispositiu de monitoratge d'Onalabs | Cedida Un dispositiu de monitoratge d'Onalabs | Cedida

Onalabs-Inno-Hub, start-up biotecnològica catalana que crea dispositius i productes de monitoratge de biomarcadors fisiològics a través de la suor, ha creat la filial andorrana Onalabs-AD Digital Health. A través d'ella, i amb el suport d'Andorra Recerca i Innovació (ARI), iniciarà de manera immediata dos programes pilot al Principat, adreçats als àmbits esportiu i de la salut.

Els dos pilots s’engegaran simultàniament i es desenvoluparan al llarg del primer trimestre del 2023. En el primer d'ells, que s’impulsa conjuntament amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el doctor Efrem Gómez, cap del departament d’angiologia i cirurgia vascular d’aquest centre sanitari, el dispositiu Ona Vital farà un seguiment en temps real del postoperatori de pacients amb patologies vasculars. 

En el segon pilot, adreçat a l’àmbit esportiu, Onalabs s’ha unit amb el Clúster de l’Esport d’Andorra per dissenyar un programa amb l’objectiu que atletes, clubs, federacions i el Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino puguin usar les diferents funcionalitats i aplicacions del dispositiu Ona Sport. La intenció és que els paràmetres que mesura l’aparell d’Onalabs-AD Digital Health ajudin a millorar el rendiment dels esportistes, així com evitar possibles lesions.

Els dispositius de salut que Onalabs dissenya són aparells no invasius, confortables i assequibles econòmicament per als sistemes de salut. Són dispositius que monitoren en temps real constants vitals com la freqüència cardíaca, la saturació d'oxigen, la temperatura o l'activitat física del pacient. En format wearable, el dispositiu manté els seus sensors en contacte permanent amb la pell de la persona. Després compta amb tecnologia Bluetooth per connectar-se a qualsevol dispositiu mòbil, des de particulars a sistemes de gestió dels centres sanitaris, sociosanitaris o empreses d'atenció domiciliària.

En la branca esportiva, Onalabs proporciona als esportistes dades sobre la seva sudoració, la pèrdua iònica, el ritme cardíac o el nivell de lactat, informació imprescindible per la millora del rendiment.

"Onalabs-AD Digital Health, empresa cent per cent participada per Onalabs Inno-Hub, és una aposta estratègica molt important perquè fa possible el nostre posicionament en el sector de Ciències de la Vida i la Salut, dur a terme programes pilot a escala de país i mostrar la nostra tecnologia digital en l'àmbit internacional. Una conjuntura que afavoreix i impulsa la comercialització dels nostres dispositius, que ja hem posat en marxa", afirma Elisabet Del Valle, CEO d'Onalabs. La firma compta ja amb mig centenar de potencials clients dels àmbits mèdic i esportiu que situen les vendes aquest 2023 vora els 10.000 dispositius i una facturació equivalent a 3 milions d'euros.

 

Més informació
Balcells xifra en gairebé un 10% l'increment del pressupost de Salut per al 2023
Les emergents de salut catalanes capten 296 MEUR en inversions
Avui et destaquem
El més llegit