El grup Parlem aprova una ampliació de capital de quatre milions

La companyia catalana busca reestructurar el seu deute i expandir-se per tot l'Estat "a mitjà termini"

El logotip de Parlem Telecom al vidre d'una de les sales de reunions de les seves oficines centrals, ubicades al districte del 22@ de Barcelona | ACN El logotip de Parlem Telecom al vidre d'una de les sales de reunions de les seves oficines centrals, ubicades al districte del 22@ de Barcelona | ACN

El grup de telecomunicacions Parlem ha aprovat una ampliació d'un mínim de quatre milions d'euros per "liderar" operacions corporatives de fusió i adquisició. El consell d'administració de la companyia ha autoritzat que les accions es puguin dur a terme "en els propers mesos", un cop es materialitzin les fusions d'Orange i MásMóvil i la compra de Zegona de Vodafone. Parlem, doncs, esperarà a "la consolidació del mercat" abans de fer aquest pas.

El grup català es troba en un bon moment, després de tancar el passat 2023 amb una facturació de 49 milions d'euros, xifra que va suposar un augment del 34% pel que fa als ingressos. De fet, aquesta bona salut financera ja ha provocat que la directiva de Parlem estigui considerant expandir-se a l'estat espanyol "a mitjà termini", més enllà dels serveis que ofereix a Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Més info: El grup Parlem augmenta la facturació un 34% fins als 49 milions

De moment, però, l'ampliació de capital està orientada als canvis que s'han produït al mercat de telecomunicacions durant els darrers mesos, especialment amb el terratrèmol que va suposar el vistiplau de la Comissió Europea a la fusió entre Orange i MásMóvil, segona i quarta operadora a l'Estat, respectivament. A més, aquesta injecció econòmica també ha de servir per reforçar "el creixement sòlid i fiable" de la firma. Alhora, busca "reestructurar" el deute bancari i que es millorin les condicions.

Parlem espera duplicar els clients captats l'any passat

A banda dels bons resultats del passat exercici i d'aquesta ampliació de capital de quatre milions, la companyia confia tancar el primer trimestre de 2024 amb el doble de captació de nous clients que el mateix període de 2023. Tanmateix, enguany espera duplicar el resultat brut d'explotació (ebitda), després que en l'exercici anterior passés dels 2,2 milions de euros negatius el 2022 als 2 milions d'euros positius.

Més informació
Parlem tancarà l'any amb una facturació de 49 milions d'euros
Parlem redueix un 24% les seves pèrdues
Avui et destaquem
El més llegit