Parlem Ventures accelerarà 12 startups en la seva primera convocatòria

L'operadora de telecomunicacions col·labora amb Cambra, la Generalitat, la fundació i2Cat i MWC Barcelona per impulsar emergents en fase seed

Els representants dels 'partners' de Parlem Ventures durant l'acte de presentació de l'acceleradora | Cedida Els representants dels 'partners' de Parlem Ventures durant l'acte de presentació de l'acceleradora | Cedida

L'acceleradora d'startups tecnològiques de Parlem i Inveready, Parlem Ventures, ha seleccionat 12 projectes d'emprenedoria per a la seva primera convocatòria anual d'impuls a empreses emergents. El programa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de comerç de Barcelona, la Fundació i2cat, la MWC Barcelona i la Generalitat de Catalunya, està dedicada a la promoció d'startups en fase llavor a Catalunya, el País Valencià i Balears.

Els partners del programa han seleccionat els participants d'entre 50 candidats que s'havien presentat a la convocatòria. Parlem Ventures ha triat aquelles iniciatives que "més s'ajusten als seus objectius", guiats per la cerca de propostes tecnològiques innovadores per al mercat business to business.

Algunes de les proostes més destacades són Neutroon, un orquestrador de xarxes privades 5G; Bia, una companyia dedicada a l'augment de la vida útil de les flotes de vehicles elèctrics; Expai, startup dedicada a fer més eficaces i justes les caixes negres de la IA; o éKratos, una empresa de blockchain que ofereix una plataforma de vot digital amb tecnologia pròpia.

En endavant, les 12 propostes seleccionades participaran de tallers impartits pels partners de Parlem Ventures, que culminaran amb la seva presentació en un pitch day. Un comitè de selecció format per membres de tots els partners de l'acceleradora selecionarà tres guanyadors que esdevindran col·laboradores de Parlem Telecom. Cadascun dels tres projectes guanyadors, a més, optarà a una inversió de fins a 50.000 euros per part de l'operadora i uns altres 50.000 euros de la gestora de capital risc Inveready.

Més informació
Parlem Ventures, la nova acceleradora en català
Parlem impulsa la cultura blockchain catalana
Parlem i Barcelona s'alien per combatre la bretxa digital
Avui et destaquem
El més llegit