Parlem i Barcelona s'alien per combatre la bretxa digital

L'empresa de telecomunicacions entrega 50 targetes SIM de 100 GB a famílies sense accés al servei a la Trinitat Nova

L'espai d'entrega de targetes SIM de Parlem als ciutadans participants del programa Connectem Barcelona | Cedida L'espai d'entrega de targetes SIM de Parlem als ciutadans participants del programa Connectem Barcelona | Cedida

Parlem Telecom ha participat al programa Connectem Barcelona, una iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat per lluitar contra la bretxa digital. La companyia de telecomunicacions ha fet entrega de 50 targetes SIM de 100 GB a 50 famílies del barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, amb difícil accés als serveis d'internet. A més d'aquesta cessió la companyia també cedirà ordinadors portàtils als ciutadans per "acompanyar-los en el seu procés de digitalització".

Les accions al districte de Nou Barris han estat la prova pilot de Connectem Barcelona, una iniciativa del consistori que pretén "fomentar la inclusió digital" a diversos barris i districtes de la capital. En total, 400 famílies en situació de vulnerabilitat del barri de Trinitat Nova rebran assistència per part dels seus diversos col·laboradors, entre els que compta Parlem, per reduir aquesta escletxa digital.

L'empresa de telecomunicacions considera especialment rellevant aquesta tasca, en tant que "la lluita contra la bretxa digital a Catalunya és un dels compromisos" de la companyia dirigida per Ernest Pérez Mas. En aquest sentit, Parlem ha col·laborat amb altres iniciatives similars al llarg dels darrers anys, com l'entrega de targetes SIM a la fundació IRES per combatre l'exclusió digital d'infants en edat escolar o el lliurament d'aquests productes al Col·legi de Metges per facilitar la comunicació de pacients ingressats per Covid-19 i les seves famílies. Sobre el programa de l'Ajuntament, la companyia el considera "essencial", en tant que, com recorda, un 8,1% dels residents a Barcelona no tenen accés a internet.

Més informació
Parlem trenca el rècord de facturació semestral amb 15,2 MEUR
La bretxa digital de la pandèmia
La bretxa digital involuntària
Avui et destaquem
El més llegit