Parlem Ventures, la nova acceleradora en català

La teleoperadora s'alia amb la gestora de capital risc Inveready per donar suport a empreses emergents de Catalunya, el País Valencià i les Balears

Els representants dels 'partners' de Parlem Ventures durant l'acte de presentació de l'acceleradora | Cedida Els representants dels 'partners' de Parlem Ventures durant l'acte de presentació de l'acceleradora | Cedida

Parlem Telecom i Inveready han encetat una iniciativa d'acceleració d'startups per a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Sota el nom de Parlem Ventures, el programa compta també amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CATMWCapital i el departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Mitjançant Parlem Ventures, la teleoperadora i la gestora de capital risc promouran empreses emergents en fase llavor, especialment aquelles centrades en "oferir solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B". Segons ha informat la companyia, l'acceleradora seleccionarà anualment – mitjançant un comitè format per representants de tots els seus partners – sis startups a què oferiran una prova pilot amb Parlem, amb l'oportunitat "d'esdevenir aliades estratègiques" de la teleoperadora.

A més d'aquesta participació, tant Parlem com Inveready destinaran fins a 600.000 euros a préstecs convertibles per a les startups seleccionades, amb 100.000 euros per projecte, a raó d'un 50% a càrrec de cadascun dels dos socis. Segons han anunciat, la primera convocatòria s'ha posat en marxa aquest mateix dimarts 18 de gener. Cada any es convocaran dos procediments, amb tres startups seleccionades en cadascun. 

Més enllà del finançament i la participació en l'activitat de Parlem, l'acceleradora oferirà als projectes seleccionats sessions de formació i consultoria a càrrec d'experts de les organitzacions que hi donen suport. Amb aquest format, Parlem Ventures pretén "fomentar el networking entre els participants", a més de "tractar aspectes claus en el desenvolupament d'una startup" que facilitin el camí als emprenedors seleccionats. Aquestes formacions i consultories es portaran a terme, segons ha comunicat la teleoperadora, als diversos espais de Cambra, especialment al hub cambraDigital.

L'activitat de Parlem Ventures s'ha formalitzat en un acte al mateix hub de Cambra al que han assistit representants de tots els partners de l'acceleradora. L'esdeveniment ha comptat amb la presència del vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró; Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom; Aniol Brossa, d'Inveready; Carlos Grau, CEO de MWCapital; Mònica Roca, presidenta de Cambra de Barcelona; i Jordi Manel Martín, director gerent de la Fundació i2CAT.

Més informació
Parlem impulsa la cultura blockchain catalana
Parlem i Barcelona s'alien per combatre la bretxa digital
Parlem trenca el rècord de facturació semestral amb 15,2 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit