Phenix aterra a Alacant per combatre el malbaratament alimentari

L'empresa arriba a la província amb l'objectiu d'aprofitar els excedents d'aliments dels seus comerços col·laboradors

Phenix aterra a Alacant amb més de 30 establiments col·laboradors | Cedida Phenix aterra a Alacant amb més de 30 establiments col·laboradors | Cedida

Phenix, la plataforma de reaprofitament d'excedents alimentaris, ha aterrat a la província d'Alacant. La companyia, que ja tenia presència en set ciutats espanyoles – entre elles Palma, València i Barcelona – arriba a la ciutat alacantina amb acords de col·laboració amb 30 comerços de diverses grandàries.

L'empresa compta ja amb més de 1.200 establiments col·laboradors, i uns dos milions d'usuaris que aprofiten el seu servei. Segons estimacions de Phenix, la seva activitat ha evitat el malbaratament de més de 115 tones d'aliments, amb operacions que han evitat, calculen, l'emissió de més de 515 tones de CO2. El servei de Phenix permet als usuaris adquirir els productes alimentaris que, tot i estar en bones condicions, s'anaven a descartar, amb descomptes d'entre el 50 i el 70%.

Amb aquesta operació, l'app de Phenix funcionarà a nou municipis alacantins: Alacant, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Ibi, Benidorm, Elx, Elda, Mutxamel i Santa Pola. Phenix té el repte, així, de combatre el malbaratament de les més de 107.000 tones anuals d'aliments en bon estat que, segons la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, es descarten cada any a la província.

Entre els 30 col·laboradors de Phenix a Alacant hi ha establiments de tota mena, des de pastisseries o cafeteries a botigues de fruites i verdures, així com botigues tradicionals d'embotits, carnisseries i altres locals dedicats a la venda d'aliments. La directora comercial de Phenix a Espanya, Marilú Tomaselli, celebra que "la província d'Alacant s'hagi compromès obertament amb la causa justa" que representa l'activitat de la companyia.

Més informació
Una càtedra contra el malbaratament alimentari
Avui et destaquem
El més llegit