Pimec posa la directa pel recompte de la representativitat empresarial

La patronal convocarà més de 400 gremis per donar el tret de sortida al procediment d’acreditació de la quota en no haver arribat a un acord amb Foment

Pimec demana que s'engegui el recompte per la representativitat | Cedida Pimec demana que s'engegui el recompte per la representativitat | Cedida

La junta directiva de Pimec ha acordat convocar tots els socis col·lectius de l’entitat el pròxim 5 de febrer per explicar-los amb detall el procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les organitzacions empresarials més representatives en l’àmbit de Catalunya i començar les accions de recompte.

Més info: Ultimàtum de Pimec a Foment per la representativitat empresarial

Aquesta decisió s’ha pres després que Foment del Treball no hagi respectat el preacord amb Pimec del passat mes de juliol, que pretenia ordenar de manera definitiva el mapa patronal català. El preacord preveia un repartiment paritari en la representativitat, que Pimec considerava "just, equitatiu i necessari" per poder defensar i representar els interessos de les petites i mitjanes empreses i professionals autònoms, que representen el 99,8% del teixit empresarial i el 70% dels treballadors de Catalunya.

En aquestes circumstàncies, la Generalitat, en compliment de les sentències, ha d’encetar ara un procés innovador de mesura de la representativitat de les organitzacions empresarials catalanes que tenen condició de més representatives. Això pren encara més rellevància després que el Tribunal Suprem hagi dit que dóna validesa a l’ordre de la Generalitat per la qual es publica la convocatòria quadriennal per a l’esmentada acreditació.  

El no diàleg amb Foment

El president de Pimec, Josep González, ja va explicar durant la presentació dels resultats de l'enquesta de l'evolució de la pime industrial catalana que les negociacions amb Foment del Treball no estan tirant endavant i que, a diferència del que assegurava el seu president, Josep Sánchez Llibre, "no és veritat que estiguem en converses amb ells".

"Va arribar un moment en què no ens vam entendre i vam demanar a la Generalitat que continués amb la responsabilitat que tenia de complir la sentència", ha relatat, al mateix temps que ha demanat a la Conselleria "que contin ja que no ens hem posat d'acord".

Per tot això, González espera que "se'ns indiqui aviat quan i com es contarà", però s'ha lamentat que "el procés va molt lent".

Més informació
Més de la meitat de les pimes industrials incrementen la facturació el 2018
Foment del Treball vol arribar a un acord amb Pimec i reincoporar Cecot
Pimec impugna la reunió de la patronal ATA per integrar-se a la CEOE
Avui et destaquem
El més llegit