Pimec denúncia "els entrebancs" en contra del vot electrònic a la Cambra

La patronal creu que el sistema és "segur i transparent" i qualifica "d'obsolet i arcaic" el procediment als últims comicis camerals

Josep González, president de Pimec | EP Josep González, president de Pimec | EP

La patronal Pimec ha reiterat la seva defensa del vot electrònic a les eleccions a les Cambres de Comerç després dels dubtes de la seva fiabilitat per part d'alguns empresaris. En un comunicat, Pimec ha afirmat que aquest sistema facilita la participació i defensa que s'assegurin "les màximes garanties" en un procediment que creuen que atorga "seguretat, control i transparència". En aquest sentit, qualifiquen el procés dels últims comicis, al 2010, "d'obsolet i arcaic" i remarquen la participació "històricament baixa" i "alarmant", que en el cas de Barcelona va ser de l'1,8% dels electors, sobre un cens de 390.000 empreses.

Més info: El fantasma de la impugnació a la Cambra de Barcelona

A més, afegeixen que d'aquest 1,8% de representants que van votar només un 9,2% van fer-ho presencialment, mentre que la resta va ser per vot postal que, recorden, va ser considerat nul en la seva totalitat després d'una sentència del TSJC. Així, retreuen que només 700 empreses van aconseguir votar als últims comicis, on es va escollir als actuals representants a la Cambra.

Més info: Pimec proporcionarà el certificat digital gratuït per votar a la Cambra

Més enllà de la defensa del sistema davant algunes reticències expressades a la presentació del vot electrònic, Pimec recorda que facilitarà el certificat digital gratuït a totes les pimes i autònoms que vulguin votar a les eleccions, tant si són associats com si no, per fomentar la participació del teixit empresarial. Les eleccions se celebraran del 2 al 8 de maig i es podrà emetre vot electrònic des de les 9 del matí del dia 2 fins a les 9 del vespre del dia 7, mentre que el presencial també s'estendrà des de les 10 el matí fins a les 6 de la tarda del dia 8 de maig.

Més informació
'J'accuse!', de Crous i Torres sobre "el joc brut i les trampes" a la Cambra
Tusquets: "La Cambra de Barcelona ha de ser el contrapoder de la política"
La Cambra s'acomiada de Miquel Valls amb revolta
Avui et destaquem
El més llegit