Les pimes catalanes paguen l'electricitat un 36% més cara que a Europa

A més, la distància de preus entre el consumidor d’electricitat més petit i el consumidor més gran és la més alta d’Europa

Les pimes catalanes paguen l'electricitat un 36% més cara que a Europa Les pimes catalanes paguen l'electricitat un 36% més cara que a Europa

Les empreses menys consumidores d’electricitat de Catalunya i tot l'Estat espanyol, és a dir, pimes i autònoms, són les que la paguen més cara de tot Europa. Així mateix, la distància de preus entre el consumidor d’electricitat més petit i el consumidor més gran és la més alta d’Europa. Tot i que els preus mostraven una tendència a la baixa entre el 2014 i el 2017, l’any 2018 han augmentat, principalment en els nivells més baixos de consum. Per a les empreses de menys de 20MWh de consum, pimes i autònoms, els preus que es paguen a Espanya són un 36% més alts que la mitjana de les economies grans, un 87% més alts que la mitjana de les economies petites avançades i un 79% més alts que la mitjana de les economies menys desenvolupades.

Més info: Revolta catalana contra la injustícia elèctrica

Així ho recull l’informe Preus de l’electricitat a Europa, comparats, 2014-18 que ha publicat l’Observatori de la Pimec, que analitza els preus de l’electricitat que paguen les empreses de 26 països europeus amb dades de l’Eurostat. El document se centra en l’any 2018, analitza el període 2014-2018 i distingeix els nivells de consum i els preus corresponents.

Les dades mostren el gran diferencial de preus que paguen les empreses que consumeixen menys electricitat respecte de les que en consumeixen més. Els 26,49 cèntims que els consumidors han pagat el 2018 de menys de 20MWh contrasten amb els 7,77 cèntims de les empreses amb un consum d’entre 20.000 i 70.000 MWh, pràcticament una quarta part del que paguen les empreses petites consumidores.

Més informació
La factura de la llum es dispara un 10,3% a l'abril
El cost de l'electricitat enfonsa l'IPC fins al 0,8%
Petroli car i poc vent disparen el preu de la llum un 35%
Les patronals catalanes demanen que la CNMC fixi la tarifa elèctrica
Avui et destaquem
El més llegit