L'empresa al dia #9: els entrellats del Cercle d'Economia, l'imperi del pòdcast i molt més

VIA Empresa estrena el novè capítol del seu pòdcast perquè tots els professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu portin... L'empresa al dia

L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos

Encetem l’últim dia de la 39a Reunió Anual del Cercle d’Economia, una de les trobades més importants per al teixit empresarial català: i no pas perquè sigui multitudinària (com podria ser un Mobile World Congress, o aquests dies Construmat o l’IoT), sinó per la qualitat dels assistents i per la influència que té el Cercle d’Economia, tant en l’esfera empresarial i econòmica, com en l’esfera política. 

Entre els passadissos del Palau de Congressos de Catalunya hem tingut, aquests dies al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'alcalde de Barcelona Jaume Collboni, a consellers i conselleres també… i nombrosos exconsellers… I alts directius de companyies de primer nivell, experts, catedràtics… Però bé, no parlarem de qui, sinó del que: del contingut. Què n’extreiem d’aquestes jornades? Quines idees o reflexions de valor ens podem emportar?

Més info: El Cercle d'Economia i la força de la paraula, un dolmen per desbloquejar "la ingovernabilitat"

Un 'background' curiós del Cercle: l'obertura de la burgesia catalana, l'unionisme i els 66 anys d'història. A més d'abordar els principals reptes i de conèixer qui és qui al capdavant. A més, gravar el pòdcast al Cercle ens ha permès parlar amb Pau Relat, president del Consell d'Administració de Fira de Barcelona; Maite Barrera, presidenta de Barcelona Global i vocal de la Junta del Cercle; Oriol Alba, secretari general de Cecot; Carmina Ganyet, tresorera del Cercle o, fins i tot, Francesc Fajula, CEO de la Mobile World Capital Barcelona.

Què n’extreiem de la 39a Reunió Anual del Cercle d'Economia? Quines idees o reflexions de valor ens podem emportar?

I, per no acaparar tota l'actualitat econòmica amb el Cercle, aquesta setmana el periodista Carlos Rojas ha publicat una radiografia de la indústria del pòdcast: el 'boom' d'una sintonia que no deixa de créixer. "Fa cinc anys, els usuaris no coneixien la paraula pòdcast o fins i tot es travaven en pronunciar-la. De fet, avui, l'oient virtual ja situa el pòdcast per davant de la ràdio". I atenció a les xifres: Els internautes catalans i espanyols són els que més pòdcasts consumeixen a tot Europa (45%) i la inversió publicitària ja ronda els sis milions d'euros anuals. I descobrim un cas d'èxit català, de la mà d'Abbcast, situada a Barcelona.

I acabem aquesta setmana, com sempre, amb filosofia. Molt necessària per als nostres temps, i per portar, l’empresa al dia, de la mà de la politòloga i filòsofa Ariadna Romans.

L'empresa al dia és el nou pòdcast amb què VIA Empresa enceta una nova etapa. Conduït per Elena Busquets (directora), Gemma Fontseca (cap de redacció) i Carles Flo (director de negoci), oferim cada divendres una breu píndola perquè directius, directives, empresaris o tots aquells professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu català portin... L'empresa al dia. Pots escoltar el capítol aquí

Més informació
El 'background' del Cercle d'Economia: l'obertura de la burgesia catalana, l'unionisme i els 66 anys
Avui et destaquem
El més llegit