El Port de Barcelona viatja al Canadà per impulsar projectes d'economia blava amb el Quebec

La missió es produeix després de l'acord signat al novembre amb el campus d'innovació Novarium

El BlueTechPort s'ampliarà als tinglados de Sant Bertran al setembre | ACN El BlueTechPort s'ampliarà als tinglados de Sant Bertran al setembre | ACN

Una delegació del Port de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya s'ha desplaçat al Canadà per impulsar projectes conjunts i aliances amb el sector de l'economia blava establert al Quebec i a la costa est del país nord-americà. El viatge es produeix després de l'acord entre el Port de Barcelona i Novarium, que és el campus d'innovació amb seu al Quebec dedicat a l'economia blava, signat el passat 9 de novembre per desenvolupar projectes junts i facilitar que les startups de Novarium puguin accedir al Blue Sandbox, que el port català inclourà dins del projecte BlueTechPort, per fer-hi proves. D'aquesta manera, s'obre la possibilitat que les empreses canadenques aterrin a Europa a través del Port de Barcelona.

El BlueTechPort s'ampliarà als magatzems portuaris de Sant Bertran al setembre

El BlueTechPort s'ampliarà als magatzems portuaris de Sant Bertran al setembre i després d'una inversió de 50 milions d'euros configurarà un espai de 25.000 metres quadrats dedicats a la innovació. La delegació del Port de Barcelona està formada pel seu president, Lluís Salvadó; la directora d’Innovació i Estratègia de Negoci, Emma Cobos; la directora de Comunicació, Núria Burguera, i el cap del Gabinet de Presidència, Agustí Filomeno. També en forma part Carles Anglada, director de World Trade Center Barcelona, l’empresa a qui s’ha encarregat la gestió dels magatzems portuaris de Sant Bertran, on s’ubicarà el futur BlueTechPort.

La delegació catalana visitarà aquest dilluns el Port de Halifax, a Nova Escòcia, i el seu centre d'innovació, The Pier, centrat en el desenvolupament de solucions disruptives per a la cadena logística. Aquest dimarts, es desplaçarà a Montreal, considerada al capital mundial de la IA aplicada a l'economia blava; i l'Investment Quebec (IQ), l’agència governamental dedicada a fomentar la inversió estrangera, el Centre d’Innovació de la companyia de serveis tecnològics CGI; la incubadora de startups i projectes de turisme, cultura i entreteniment MT Lab, així com les empreses SAF+, SIMCO, Enerkem, Premier Tech i Dimonoff.

Més info: El Port de Barcelona obrirà les portes de la nova llotja de pescadors després de la Copa Amèrica

El dijous, 13 de juny, la delegació del Port de Barcelona i la Generalitat de Catalunya visitarà Rimouski (Quebec), on té la seu Novarium, el campus d'innovació en economia blava dedicat a generar sinergies entre empresaris, centres de recerca, inversors i la indústria de la regió. Finalment, divendres el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; i el director general de Política Marítima i Pesca sostenible, Sergi Tudela, es reuniran amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Pascal Couillard i el DG de Transport Marítim i Aeri i, posteriorment, amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, André Lamontagne.

Més informació
El Port de Barcelona posa en marxa l'ordenança per reduir l'impacte ambiental dels vaixells
Més de 30.000 persones participen en les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona
Les zones restringides del Port de Barcelona s’obren a la ciutadania
Avui et destaquem
El més llegit