Port Aventura, en venda per 1.000 milions d'euros

El parc d'atraccions és propietat d'Investindustrial i KKR

Imatge del part d'atraccions Port Aventura | iStock Imatge del part d'atraccions Port Aventura | iStock

Notícia destacada en l’àmbit de l’oci. Segons informa Cinco Días, els fons de capital risc Investindustrial i KKR es plantegen la venda del parc d’atraccions Port Aventura, un dels seus principals equipaments a l’Estat. El valor inicial de l’operació seria de 1.000 milions d’euros, tal com recullen les fonts consultades pel mitjà. L’any 2022, aquesta instal·lació va rebre un total de 5,1 milions de persones. 

El 18% dels visitants van arribar de França, mentre que un 7% correspon a la població del Regne Unit. En paral·lel a l’oci, a l’exterior del parc continuen les obres de la nova estació ferroviària. Aquest projecte contempla una inversió de 12,4 milions d’euros. El passat mes de juliol, el parc va inaugurar una nova atracció amb una inversió de 25 milions d’euros. L’espai, amb uns 700 metres de recorregut i una alçada de 12 metres, està estretament vinculat a una pel·lícula de videojocs. “Parlem d’una muntanya russa amb tecnologia puntera”, apunta David García, director general del parc. 

Els comptes del 2021 van registrar uns beneficis de 8,8 milions i 3,4 milions de visitants. Aquestes xifres tenen en compte l’activitat dels parcs i tot el negoci d’hotels vinculats al grup Port Aventura World. Durant l’any 2020, a partir de l’esclat de la pandèmia, Port Aventura només va estar operatiu uns 100 dies, fet que va comportar una caiguda del 84% dels ingressos. Els números es van començar a recuperar l’any passat amb una facturació consolidada de 165,3 milions d’euros. En temporada alta, el parc mobilitza una plantilla de 2.000 treballadors.

Més informació
Port Aventura vol superar els 5,2 milions de visitants
Port Aventura incorpora una nova atracció amb una inversió de 25 MEUR
Port Aventura amplia l'hotel Colorado Creek amb 16 milions
Avui et destaquem
El més llegit