Primeres reaccions a la nit electoral de la Cambra

Eines de País i Va d’Empresa juguen la carta dels independents en la valoració dels resultats

Mònica Roca i Toni Fitó, representants de la candidatura Eines de País, durant el seguiment de les eleccions a la Cambra de Comerç | ACN Mònica Roca i Toni Fitó, representants de la candidatura Eines de País, durant el seguiment de les eleccions a la Cambra de Comerç | ACN

Va d'Empresa, la llista que lidera Josep Santacreu, s'ha imposat a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona i ha pres l'ens als independentistes. Segons els resultats provisionals difosos pel Departament d'Empresa i Treball, la candidatura de l'antic conseller delegat de l'asseguradora DKV ha aconseguit 26 vocals (més 5 independents que li podrien donar el vot i 6 membres de la patronal), dels 52 en joc i ha assolit la majoria absoluta de l'ens cameral. Al seu torn, Eines de País – Un Pas Mes, la llista de l'ANC, ha obtingut 21 vocals. Els resultats constaten que hi haurà un canvi de govern a l'ens cameral barceloní. La participació en els comicis ha estat del 2,8%, amb 21.409 vots emesos.

Mònica Roca, actual presidenta de la Cambra de Barcelona i membre d'Eines de País, ha valorat els resultats i ha deixat clar que "26 epígrafs no és majoria". L'empresària creu que hi ha marge de negociació encara i "no dona per feta la majoria absoluta de Santacreu". De fet, Roca confia a convèncer a algun dels 5 independents que han aconseguit epígraf: “N’hi ha que són més propers a nosaltres que d’altres”. Per tant, per a líder de la Cambra, “s’obre un període interessant, de negociació”, on no descarta parlar amb tothom, fins i tot amb “membres de la candidatura de Santacreu i les patronals".

Més info: Salta la sorpresa a la Cambra de Barcelona: Josep Santacreu guanya i pot aconseguir majoria absoluta

Després de les declaracions que ha fet Mònica Roca davant dels mitjans pocs minuts després del recompte oficial de les votacions, fonts de Va d’Empresa han afirmat a VIA Empresa que no entraran en el joc de les reaccions que puguin sumar major confrontació i que els resultats són, en part, gràcies a la filosofia que ha mantingut la candidatura durant la campanya: que no ha volgut entrar en un debat de titulars als mitjans, sinó que s’ha basat a parlar amb els empresaris, associacions i gremis del teixit empresarial català. Al llarg de la campanya, Va d’Empresa s’ha reunit amb els independents i, asseguren, que aquests “defugen de posicions histriòniques i maximalistes”.

Més informació
Recta final de Va d'Empresa: interpel·lació directa a associacions empresarials
Kit bàsic (i de supervivència) per entendre les eleccions a les cambres de comerç
Avui et destaquem
El més llegit