'Próxima parada', més que un llibre, un màster en lideratge

El professor d'Esade Norbert Montfort publica un llibre de "tria la teva aventura" amb l'objectiu de crear nous líders d'organitzacions

'Próxima parada', més que un llibre, un màster en lideratge | iStock 'Próxima parada', més que un llibre, un màster en lideratge | iStock

"Els líders creen líders". És la cita del gurú del lideratge James Kerr que Norbert Montfort, l'autor de Próxima parada: de la revolución a la acciónfa servir en l'últim capítol del volum. D'alguna forma, la cita resumeix l'objectiu que persegueix tot conferenciant, formador o consultor en matèria de lideratge. El llibre de Montfort és, segons l'autor, "una lectura que ofereix les eines per assolir l'excel·lència i la innovació buscant el teu propi camí". Això, "buscar el propi camí", és, potser, el tret diferencial de Próxima parada: de la revolución a la acción si es compara amb altres manuals similars. 

Més info: Consells per fomentar un bon lideratge a l'empresa

Montfort organitza el seu treball com si es tractés d'una línia de metro. Cada parada és un capítol i el lector té la potestat de triar quin és el camí que prefereix per arribar a ser un bon líder. No és un llibre lineal i, si bé és cert que l'autor proposa un ordre, també anima al lector a que el trenqui sempre que ho necessiti. Per això, Montfort assegura que Próxima parada "trenca els esquemes de tots aquells manuals que viatgen cap al cim de la bona gestió de persones. 

Cada parada de la línia de metro és un capítol i el lector té la potestat de triar quin és el camí que prefereix per arribar a ser un bon líder

A través de capítols com El vuelo de Ícaro, Archipiélago de talentos, Desaprender o Pastoreo de gatos, l'autor exposa de forma original les actituds i pràctiques que s'han d'adoptar si es vol un millor líder de grup, d'equip i –també– de vida. La lectura és entretinguda pel fet que, a banda d'informació pràctica i teòrica, Montfort introdueix nombrosos casos pràctics, experiències personals, cites de conegudes personalitats, recursos digitals i microrrelats. 

Formació i consultoria, les principals dedicacions de l'autor

L'experiència de Norbert Montfort en el camp del lideratge és contrastada. Després de llicenciar-se en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va viatjar fins a Israel per estudiar un màster en Desenvolupament Organitzacional. A continuació, va començar la seva carrera com a conferenciant i formador en temes de lideratge, management i gestió del canvi. Montfort també es dedica a la consultoria en el seu camp d'estudi. De fet, juntament amb el seu fill Ricard, van crear Montfort Ambient Management, una consultoria d'innovació i desenvolupament de persones.

Norbert Montfort és formador, consultor i conferenciant en temes de lideratge, a banda de professor d'Esade. A més, té una empresa de consultoria d'innovació i desenvolupament de persones amb el seu fill

Ara bé, la docència és la pràctica que ocupa principalment l'autor de Próxima parada: de la revolución a la acción. Actualment és professor del departament de Direcció de Persones i Organització en l'escola de negocis Esade. Una bona manera de conéixer la forma de pensar de Montfort és la màxima que porta per capçalera: "que les persones són el factor diferencial en l'èxit de les organitzacions ha de ser una realitat i no un cant a la galeria".

El lector s'implica en el llibre

Constantment, el lector se n'adona que l'últim que perseguia Montfort a l'hora d'escriure el llibre era una lectura a l'ús. Al contrari, quan acaba cada capítol, hi ha una pàgina dedicada a fer un resum de la lectura, de manera que es pugui apuntar aquelles idees més interessants del text. Qui compra el llibre està comprant un manual per ser millor líder i això mai podria passar per llegir sense interès i sense un pèl d'esforç. Què vol dir això? Que Próxima parada s'ha de llegir com qui va a classe o assisteix a una conferència. A cada pàgina del llibre, el lector pot trobar l'aprenentatge que el transformarà en un millor líder.

Més informació
Les habilitats bàsiques per ser un bon líder
Les 10 regles d'or del lideratge
Lideratge: valors, actituds i aptituds 
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit