Qilimanjaro Quantum Tech guanya els 4YFN Awards

L'empresa de computació quàntica catalana s'emporta una competició de 'pitching'

L'equip de Qilimanjaro Quantum Tech rep el premi 4YFN Awards | UB L'equip de Qilimanjaro Quantum Tech rep el premi 4YFN Awards | UB

Qilimanjaro Quantum Tech s'ha emportat els premis anuals 4YFN Awards del 2024, celebrats durant la setmana del Mobile World Congress. La companyia de computació quàntica, situada a Barcelona, ha estat seleccionada com a la millor startup per un panell d'experts després d'un pitching a l'escenari Banc Sabadell.

Cada any, els 4YFN Awards representen un aparador únic perquè les startups digital mostrin el seu potencial. Es tracta d'una competició oberta a empreses de tot el món que compta amb un guardó molt cobdiciat: un premi en metàl·lic de 20.000 euros cortesia de GSMA Foundry, així com una càpsula d'exposició per a startups i l'oportunitat de parlar al 4YFN MWC Barcelona de l'any següent. Tots aquests beneficis són els que s'ha assegurat Qilimanjaro Quantum Tech amb el seu èxit d'enguany.

Més info: Qilimanjaro Quantum Tech aterra al 22@

Cinc finalistes i un jurat de grans experts

A l'edició d'aquest 2024, Qilimanjaro ha competit amb quatre finalistes més d'arreu del món: Bitsensing (Corea del Sud), Mica AI Medical (Israel), Whispp (Països Baixos) i Ocean Econstructures (Espanya). Tots ells van ser preseleccionats de la llista de les 50 millors startups 4YFN, i van arribar a la final en funció de criteris que inclouen la innovació de la proposta de l'empresa, el seu impacte, potencial futur i altres requisits. 

El jurat que s'ha encarregat de decidir el guanyador estava format per cinc experts de gran prestigi: Kate Cornell, sòcia general a All Iron Ventures; Hendrik Brandis, cofundador i soci a Earlybird Venture Capital; Shesh S, director sènior i CVC a SK Telecom; Nicole Leblanc, sòcia a Woven Capital; i Sébastien Lefebvre, soci a Elaia Partners.

10 anys del 4YFN

La d'enguany ha estat la desena edició del 4YFN. Durant aquesta dècada, els premis s'han convertit en una excel·lent oportunitat per a les startups que busquen projecció i també un impuls econòmic. Pere Duran, director del 4YFN, ha reconegut que en tots aquests anys ha estat "sorprès constantment pel nivell i esperit emprenedor d'innovació" que s'ha vist als escenaris. "El futur és brillant per a l'ecosistema global de startups, i esperem amb ànsies els pròxims 10 anys per continuar connectant els emprenedors amb els inversors i descobrint les millors startups digitals del planeta", ha assegurat. 

Pere Duran, director del 4YFN, pronostica un "futur brillant" per a l'ecosistema global de startups

Per celebrar el seu 10è aniversari, 4YFN24 s'ha desenvolupat en dos pavellons i ha comptat amb set escenaris, quatre espais de networking i una sèrie de programes dedicats a temes clau com ara la salut digital, la tecnologia verda, les fintech i més. Aquest any ha debutat el programa Founders, així com l'University & Spin-off Hub, que celebra la innovació acadèmica. Des de l'organització expliquen que durant aquesta última dècada han aconseguit connectar 9.200 fundadors amb 5.400 inversors. A més, a l'edició d'aquest 2024 han acollit més de 900 expositors, 400 ponents i més de 1.000 inversors amb fons col·lectius per un total de 50.000 milions d'euros.

Més informació
Qilimanjaro Quantum Tech guanya el premi Senén Vilaró
"El 4YFN és el cor que fa bategar el Mobile World Congress"
4YFN, el reflex de l'ecosistema català
Avui et destaquem
El més llegit