Quirúrgica reivindica la col·laboració publicoprivada en salut

El Fòrum de la indústria celebrat a la Pedrera recull les conclusions del sector al voltant de la sanitat després de la pandèmia

Els ponents de la taula rodona durant la darrera edició del Fòrum Quirúrgica | Cedida Els ponents de la taula rodona durant la darrera edició del Fòrum Quirúrgica | Cedida

El Fòrum Quirúrgica ha reivindicat la col·laboració publicoprivada en el sector de la salut. Després de 18 mesos de pandèmia, diversos representants de la indústria sanitària del país ha celebrat la "magnífica col·laboració" que s'ha portat a terme entre els serveis públics i els privats en un moment de tensió per al sistema de salut català.

Segons l'estudi Seguro de la Salud 2020, més de 2,6 milions de persones tenen una assegurança mèdica a Catalunya, més d'un de cada tres ciutadans del país. En aquest context, el sector sanitari privat presenta unes dades de facturació superiors als 32.800 milions d'euros, prop d'un terç de la despesa sanitària total.

En el context de la cinquena edició del Fòrum, celebrat a La Pedrera, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha celebrat l'èxit de la cooperació entre ambdues branques de la salut del país durant la crisi sanitaria, quan "19 hospitals privats es van posar al servei del sistema sanitari, i es van habilitar 143 UCIs".

La col·laboració segons el co-CEO de Quirúrgica Cirujanos, el dr. Àlex Flor, "ha d'anar més enllà del moment pandèmic". "És necessari trobar l'encaix per aconseguir la millor cobertura sanitària a tota la societat i continuar tenint conjuntament una de les millors sanitats del món". El director territorial del Grup Quirónsalud, Germán Barraqueta, ha destacat que "la contractació de pòlisses privades ha pujat de manera considerable" durant l'any de la pandèmia.

Per la seva banda, la Directora del Servei Català de Salut, Gemma Craywinckel, entén que "creixi la sanitat privada en moments de crisi", però reivindica "fermament un sistema de sanitat pública que arribi a tothom". En un sentit semblant, la portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya a la comissió de salut del Parlament Assumpta Escarp ha afirmat que "no es pot tolerar que ningú se senti expulsat del sistema públic".

Més informació
Vithas invertirà 60 milions a un nou hospital al Baix Llobregat
Humanitzar la sanitat pública (despolititzar-la)
Avui et destaquem
El més llegit