El RACC aposta per la micromobilitat com a servei

El club entra al negoci de la subscripció de bicicletes i patinets elèctrics dins l'àrea metropolitana de Barcelona amb una iniciativa dins la seva app CityTrips

El president del Racc, Josep Mateu | EP El president del Racc, Josep Mateu | EP

El RACC ha llançat un servei de bicicletes i patinets elèctrics en format de subscripció per al territori de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El nou negoci de micromobilitat com a servei, segons l'organització, "reforça el compromís amb la mobilitat segura i sostenible", com planteja la seva estratègia de transformació cap a una estructura integral de micromobilitat.

El nou servie estarà disponible per a qualsevol persona més gran de 18 anys, independentment de si és sòcia o no del RACC. Amb un preu d'uns 2,10 euros al dia, els usuaris tindran accés als vehicles facilitats per la companyia, amb les assegurances personal i per robatori del vehicle incloses en la tarifa de subscripció.

El club ha anunciat que integrarà aquest nou servei dins de la seva app CityTrips, dedicada a serveis de mobilitat i disponible a tots els dispositius. Amb aquesta iniciativa, el RACC dota d'eines pròpies de transport a un servei agregador que ja servia per calcular les millors rutes i combinacions de mitjans dins la regió metropolitana; incloses la resta de plataformes de MaaS, tant de micromobilitat com de motocicletes i cotxes.

Des del RACC celebren aquesta nova aposta com una ampliació de l'activitat en l'àmbit de la micromobilitat. El servei s'afegeix a altres iniciatives de micromobilitat, com la comunitat virtual RACC HolaBici o la Bicipèdia; així com a les anàlisis de l'entitat amb documents com el Baròmetre del Ciclista Urbà.

Més informació
El Racc demana més recursos econòmics i tècnics per a la gestió del trànsit a Catalunya
La Fórmula 1 reuneix els presidents de FIA, del RACC i el conseller Torrent
El Racc avalua l'impacte mediambiental de tot el cicle de vida dels vehicles
Avui et destaquem
El més llegit