Rebuild supera les previsions amb 10.673 participants

La setmana de l’edificació de Madrid consolida la recuperació i supera ja les xifres pre-pandèmia

REBUILD 2021 tanca una edició dedicada a la construcció 4.0 amb récord d'assistents | Cedida REBUILD 2021 tanca una edició dedicada a la construcció 4.0 amb récord d'assistents | Cedida

REBUILD 2021, el saló de l'edificació de Madrid, tanca les portes de la seva quarta edició amb récord d'assistents. EL certamen, celebrat a IFEMA, ha registrat uns 10.673 visitants, superant amplament les xifres de l'edició prèvia a la pandèmia. Segons el saló, els resultats constaten "la motivació dels professionals del sector per abordar els futurs reptes a què s'enfronta la indústria".

El tema central de l'agenda del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, dedicat a la innovació i el futur del sector de la construcció, ha estat la gestió dels fons de recuperació europeus NexGeneration EU. Més de 380 experts han passat pels salons d'IFEMA per defensar la necessitat d'una regeneració del parc residencial espanyol, una millora dels plans d'habitatge i un impuls a la sostenibilitat i eficiència energètica de les zones urbanes.

Segons l'organització, els principals agents de la cadena de valor del sector de l'edificació han d'iniciar programes de construcció sostenible per assolir els objectius marcats per la Unió Europea per als pròxims cinc anys. Els experts presents a REBUILD han coincidit a la necessitat d'encetar el camí cap a la industrialització – un camí que convertiria el sector en un pol d'atracció de més i millors llocs de treball.

Més enllà del programa en sí, REBUILD ha estat un èxit per les possibilitats que ha obert el retorn a la presencialitat. L'edició de 2021 ha permès als assistents, experts i congressistes "reprendre el contacte i l'activitat de networking" mitjançant diverses activitats com la Leadership Summit, que ha comptat amb la participació de les principals empreses de la indústria. També s'hi han trobat les empreses més innovadores dedicades a la industrialització del sector al voltant del primer Challenge d'Industrialització – promotores, constructores i altres iniciatives entre les quals «es poden produir contactes molt productius per a tots els agents implicats.

La startup també ha tingut el seu lloc a REBUILD 2021 mitjançant el Construction Tech Startup Forum, que ha rebut 10 empreses emergents del sector d'especial interès. Les empreses han tingut l'oportunitat de dedicar un pitch de la seva activitat a constructors, promotors, arquitectes i altres figures destacades del sector de la construcció. Les empreses seleccionades han presentat solucions al voltant de qüestions com la sostenibilitat de la construcció, els nous materials o la digitalització.

A més de les activitats dedicades a congressistes i empresaris, REBUILD 2021 ha comptat amb la presència d'autoritats de tots els nivells de l'administració. Als diferents actes del congrés han assistit el Secretari General d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Francisco de Lucas; el Director General d'Agenda Urbana i Arquitectura, Iñaqui Carnicero; o la Consellera d'Habitatge de la Comunitat de Madrid, Paloma Martín, entre altres personalitats.

Més informació
Rebuild obre les portes amb la previsió de generar un impacte de 17 milions d'euros
Rebuild 2021: la construcció sostenible i circular pren força
Avui et destaquem
El més llegit