Rebuild obre les portes amb la previsió de generar un impacte de 17 milions d'euros

Més de 8.000 assistents es reuniran al saló de construcció 4.0, que se celebra a Madrid entre el 21 i el 23 de setembre

Els organitzadors de Rebuild estimen que l'edició d'enguany acollirà més de 15.000 assistents | Cedida Els organitzadors de Rebuild estimen que l'edició d'enguany acollirà més de 15.000 assistents | Cedida

Rebuild ha obert les portes aquest dimarts, 21 de setembre. En la seva quarta edició -que enguany se celebra a Ifema (Madrid) després de ser a Barcelona el 2020-, l'esdeveniment preveu reunir uns 8.000 assistents i generar un impacte econòmic de 17 milions d'euros. Fins al dijous, 23 de setembre, els congressistes podran acudir al Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 que té lloc en el marc de Rebuild i també a la zona d'exposició, en què empreses de tots els subsectors de l'edificació presentaran les seves novetats. 

La inauguració del saló ha comptat amb la presència d'autoritats, com la consellera de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura de la Comunitat de Madrid, Paloma Martín; el regidor de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de Madrid, Mariano Fuentes; el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Govern espanyol, David Lucas; i el viceconseller d'Habitatge del Govern basc, Pedro Jauregui. Juntament amb el president de Rebuild i CEO d'Aedas Homes, David Martínez, inauguraran la zona de congrés, que comptarà amb debats i conferències sobre les tres potes en què se centra l'edició d'enguany: la industrialització, la digitalització i la sostenibilitat. 

Per primera vegada, Rebuild comptarà amb un Challenge d'Industrialització. Es tracta d'un fòrum que proporciona sistemes d'industrialització per millorar els terminis d'entrega i la sostenibilitat. També s'estrena enguany un esmorzar per a promotores, en què es presentarà un estudi del sector immobiliari i els reptes als quals s'enfronta el 2022. El Leadership Summit serà un espai de networking en què es reuniran directius de les principals promotores del país, com Borja García-Egotxeaga, CEO de Neinor Homes; Juan Antonio Gómez-Pintado, president d'APCE-Asprima; Miguel Ángel Peña, CEO de Grupo Lar; o Jorge Pérez de Leza Eguiguren, CEO de Metrovacesa.    

Més info: Fusta, BIM i fàbriques: el canvi productiu de la construcció

Un altre dels temes centrals del congrés serà l'arribada dels fons europeus Next Generation i com utilitzar-los per innovar en el sector. El Construction Tech Startup Forum és l'espai per a emprenedors i startups, mentre que els Advanced Architecture Awards distingiran la feina, el lideratge i l'esforç de les empreses i professionals que aposten per la transformació, la disrupció i la innovació. Entre les empreses més destacades que participaran a Rebuild hi ha Aldes, Arpada, Baxi, Grohe, Lignum Tech, Schneider Electric o Simon.   

Més informació
Rebuild 2021: la construcció sostenible i circular pren força
Rebuild, una mirada innovadora pel futur de l’arquitectura
Avui et destaquem
El més llegit